Salwa Eid Nasir med sjokktid og gull på 400 meter Friidretts-VM 2019

Sjokktid! Hun ble aldri testet

Nigerianske Salwa Eid Nasar tok gull for Bahrain på en tid ingen har sett siden det verste dopregimet i DDR. I hennes nye hjemland har de ikke tatt en eneste dopingtest av friidrettsutøvere.

SKJOKKLØPET: Salwa Eid Naser vant 400 meter i finalen med historiens tredje beste tid. Det er dessverre ikke til å tro. For Salwas hjemland Bahrain har ifølge WADA ikke tatt en eneste dopingprøve i siste kontrollerte sesong. FOTO:AP/Nariman El-Mofty
SKJOKKLØPET: Salwa Eid Naser vant 400 meter i finalen med historiens tredje beste tid. Det er dessverre ikke til å tro. For Salwas hjemland Bahrain har ifølge WADA ikke tatt en eneste dopingprøve i siste kontrollerte sesong. FOTO:AP/Nariman El-Mofty Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

21 ÅR gamle Salwa Eid Naser er en av de utøverne du ikke har lyst til å mistro. Da hun forleden vant 400 meter på sjokktida 48.14 etter å ha løpt hele fem slike tøffe VM-løp på fire dager, var hun akkurat så herlig overrasket i sekundene etterpå at alt virket naturlig.

Og hva vet jeg; kanskje supertida akkurat denne ene gangen er som den skal være? Kanskje flotte, atletiske Salwa er den ene utvalgte kvinnen som i hver kvinnealder er bedre enn alle andre jenter til å løpe?

Altså at kvinner endelig har begynt å løpe fort igjen. Omtrent så fort som de nå 60 år gamle kvinnene som ble født på 1950-tallet og bodde i land med kommunistregimer?.

ELLER kanskje ikke? For i den presist målbare sporten friidrett spiser mistroen det meste av gleden til frokost.

- Rekordene du helst ikke skal slå, var tittelen på en kommentar jeg skrev for noen år siden. Rekorden på 400 meter var blant dem. Den har vært deprimerende god i 34 år, men i Doha ble den nesten truet av en ung løper.

Da Salwa vant VM-gullet der, løp hun samtidig inn på tredjeplass på lista over verdens raskeste 400 meter-tider. Foran seg har hun nå bare østtyske Marita Koch (47.60) og tsjekkiske Jarmila Kratochvilova (47.99). De to har begge en spesiell historie, og da kommer også Salwa Eid Nasers historie til å bli sjekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer