Sjakk-VM i New York

Sjokktrekk fra Magnus vippet Karjakin av pinnen

Ny remis for Magnus Carlsen.

NERVER: Presset øker for den russiske utfordreren Sergej Karjakin og regjerende verdensmester Magnus Carlsen under sjakk-VM i New York. Foto: AFP PHOTO / Bryan R. Smith
NERVER: Presset øker for den russiske utfordreren Sergej Karjakin og regjerende verdensmester Magnus Carlsen under sjakk-VM i New York. Foto: AFP PHOTO / Bryan R. Smith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Karjakin - Carlsen 1/2 - 1/2

NEW YORK (Dagbladet): Den regjerende verdensmesteren Magnus Carlsen er omsider på offensiven i sjakk-VM i New York. Torsdag vant han for første gang i det tiende partiet. Dermed var stillingen 5-5 sammenlagt mellom Carlsen og den russiske utfordreren Sergej Karjakin. Presset var derfor meget stort i de to siste partiene, og det går mot en dramatisk avslutning på VM-matchen.

- Nå er presset maksimalt, sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae før lørdagens parti.

Og Carlsen var full av selvtillit og gliste bredt på pressekonferansen etterpå.

- Det gikk fint fra start. Jeg husker ikke helt hva jeg skulle gjøre i åpningen, men det gjorde ikke han heller. Jeg er OK fornøyd med remis med svart, og følte meg ganske komfortabel, sier Carlsen til NRK.

Beste trekk i VM

Etter en rolig åpning, sjokkerte Magnus Carlsen med et svært aggressivt 19. trekk. Slik klarte han å legge press på Karjakin selv om han spilte med svarte brikker.

- Magnus har ikke gjort et mer imponerende trekk i hele VM, sier den ungarske stormesteren Judit Polgar under den offisielle sendingen fra mesterskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer