Magnus Carlsen og Hans Niemann

Sjokkutvikling: - Kolossalt press

Magnus Carlsen (31) og Hans Niemann (19) møtes kort tid etter episoden som har rystet sjakkverdenen.

TRAKK SEG: Magnus Carlsen under Norway Chess i Stavanger tidligere i år. Foto: Carina Johansen / NTB
TRAKK SEG: Magnus Carlsen under Norway Chess i Stavanger tidligere i år. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste uka har jukseanklagene mot den amerikanske 19-åringen Hans Niemann preget sjakkverden.

Det ble for alvorlig offentlig mat da Magnus Carlsen trakk seg fra Sinquefield Cup dagen etter at han tapte mot Niemann.

Storm ble plutselig til orkan i sosiale medier og blant sjakkelskere. Anklagene startet umiddelbart, og flere store navn kastet seg inn i diskusjonen.

Møtes igjen

Hva som skjer videre i saken er ennå ukjent. Magnus Carlsen og hans team har valgt å ikke kommentere noe i offentligheten, og Niemann selv står fast ved at han er uskyldig.

Den ukrainske FIDE-mesteren Andrii Punin har gjort flere analyser av spillet til Niemann, og det både overrasket og sjokkerte den norske eksperten Atle Grønn. Det ville neppe komme som noen bombe hvis enda klokere hoder også jobber knallhardt med å jage bevis.

Chess.com valgte seinere også å suspendere Niemann, som tidligere er blitt tatt for å jukse to ganger på deres plattform, men han står fritt til å spille alle andre steder etter skandalescene i USA.

Allerede i løpet av neste uke står Carlsen og Niemann ansikt til ansikt igjen - riktignok digitalt - under Julius Baer Generation Cup, som er en del av Meltwater Champions Chess Tour-serien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer