Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkvending i Juventus-skandalen

Hele styret gikk av i kveld.

(Dagbladet.no): Hele styret i Juventus gikk av med øyenblikkelig virkning i kveld.

Klubbdirektørene Antonio Giraudo og Luciano Moggi er blant de som har trukket seg i dag, skriver AP.

Sist uke opplyste Uefa og italienske fotballmyndigheter at de etterforsket beskyldninger mot Moggi for å ha fikset spesielle dommere til Juventus\' kamper.

Avlyttet telefonsamtaler

Uefa fortalte også at de hadde gitt Italias dommeransvarlige Pierluigi Pairetto for å røpe konfidensielle opplysninger.

Utskrifter av avlyttede telefonsamtaler mellom Moggi og Pairetto, lagt fram av påtalemyndigheten i Torino, avslører at Pairetto har røpt navnene på flere dommere for Juventus-direktøren.

Det var i forbindelse med denne avlyttingen det ble avslørt at Juventus hadde oppfordret Zlatan Ibrahimovic til å gjøre seg «uspiselig» for at Ajax skulle selge ham til Juve.

Giraudo er under etterforskning for feilaktig regnskapsføring.

Forbunds-presidenten etterforskes

Sjokkvending i Juventus-skandalen

Etter at de første avsløringene i saken ble kjent, forlot presidenten i det italienske fotballforbundet, Franco Carraro, sin stilling.

Det ukentlige magasinet l\'Espresso skrev i går at Pairetto, Carraro og to andre dommeransansvarlige i forbundet var under etterforskning av påtalemyndigheten i Napoli for kriminelle forbindelser.Kan vinne Serie A søndag

Juventus varsler at aksjonærene vil samles 29. juni for å velge nytt styre.

Søndag spiller borte mot Reggina i siste serierunde. De har tre poengs ledelse på AC Milan foran den avgjørende runden. Milan har bedre målforskjell enn Juventus.

Juventus har tidligere vært anklaget for utstrakt dopingvirksomhet, men ble frikjent. Saken er imidletid anket.

GIKK AV: Seks av Juventus-styrets medlemmer som gikk av i kveld: Antonio Giraudo, Luciano Moggi, Roberto Bettega, Giancarlo Cerutti, Andrea Pininfarina og Franzo Grande Stevens. Foto: EPA/Scanpix
GIKK AV: Seks av Juventus-styrets medlemmer som gikk av i kveld: Antonio Giraudo, Luciano Moggi, Roberto Bettega, Giancarlo Cerutti, Andrea Pininfarina og Franzo Grande Stevens. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
PRESIDENTEN TRAKK SEG: Juventus-president Franzo Grande Stevens fotografert i Torino i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling