Sjokkvideo: Her river tilskueren ned syklisten

- I verste fall kunne nakken knekt. Se video!

(Dagbladet): Videoen øverst i denne saken viser hvor galt det kan gå når ivrige tilskuere henger over gjerdene under sykkelritt.

Det var i Nederland under sykkelrittet Drentse 8 at en tilskuer reiv ned australske Lauren Rowney like før mål. Syklisten ble kastet over styret og gikk med hodet først rett i asfalten.

Det er uvisst om tilskueren gjorde det med vilje, men tv-bildene viser at det kan se slik ut.

Rowney pådro seg brudd i kravebenet og er sendt til sykehus i Tyskland for operasjon.

«Takk for all støtten folkens. Jeg skal forsøke å komme tilbake, men det er vanskelig med en arm! Er på vei til Hamburg for behandling», skriver hun på Twitter.

Sjokkert Vant gjorde Giorgia Bronzini. Hun ble sjokkert over det hun fikk se.

- Jeg trodde først det var min feil. Men jeg har allerede sett videoen og det ser ut som tilskueren tar tak i dekket hennes. Veldig rart, sier Bronzini ifølge Sydney Morning Herald.

Valentina Scandolara ble nummer to i rittet. Hun fikk heller ikke med seg hva som skjedde før hun fikk se videoen etterpå.

- Jeg var glad for min egen spurt, men lei meg for det forferdelige krasjet til Loren, sier Scandolara.

Reagerer TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad reagerer kraftig på episoden.

- I verste fall kunne nakken knekt. Det er veldig små marginer og heldigvis så knakk hun kun kragebeinet, som er en vanlig sykkelskade. Men det er helt unødvendig. En tilskuer skal ikke kunne rive ned en utøver på den måten der, sier Kaggestad til TV 2.