UHYGGELIGE SCENER: Her er videoen som viser at Connor McGregor slo treneren til Khabib Nurmagomedov først.
UHYGGELIGE SCENER: Her er videoen som viser at Connor McGregor slo treneren til Khabib Nurmagomedov først.Vis mer

MMA-skandalen

Sjokkvideo kaster nytt lys over skandalekamp

Viser at McGregor slo treneren til Nurmagomedov først.

MMA-kampen mellom Khabib Nurmagomedov (30) og Connor McGregor (30) natt til søndag endte i en skandale av dimensjoner.

Etter seieren stormet russeren Nurmagomedov ut blant publikum og angrep McGregors treningspartner, Dillon Danis. Dette angivelig etter lang tid med provokasjoner. Samtidig ble McGregor angrepet av personer fra teamet til Nurmagomedov inne i ringen.

Slik lød i alle de første rapportene fra skandalen i Las Vegas. Men nå viser en ny video tatt av en tilskuer at McGregor ikke er helt uten skyld.

For - nemlig:

I det Nurmagomedo stormer ut av buret, kommer McGregor etter ikke lenge etterpå. Når han forsøker å klatre over, slår han til en av trenerne til Nurmagomedov (se Twitter-video). Dette skal være foranledningen til at han seinere ble angrepet inne i ringen.

Etter kampen ble tre personer fra teamet til Nurmagomedov pågrepet. Men de ble sluppet fri da McGregor gjorde det klart at han ikke ville anmelde dem. Ifølge den amerikanske journalisten Shaun King bunner dette i at den irske MMA-utøveren slo først.

- Jeg har fått høre at dette er hovedårsaken til at Conor ikke vil politianmelde dem. Han slo det første slaget i dette bråket. Se nøye! Khabib forlater ringen. Treneren hans dukker opp. Conor gir ham et fullverdig slag, skriver King på Twitter.

McGregor har ikke uttalt seg om dramaet, annet enn i en Twitter-melding:

«God knock. Ser fram til omkampen.»

Fjerde runde

Kampen ble avgjort i fjerde runde. Nurmagomedov fikk inn et halsgrep på McGregor, som sistnevnte aldri kom ut av.

Så langt, «alt vel».

Men etter at seieren var et faktum, fikk Nurmagomedov øye på McGregors treningspartner, Dillon Danis, blant de 20 000 tilskuerne på tribunen. Da tente han på alle pluggene, tok seg forbi vaktene og langet ut slag og spark.

På pressekonferansen etterpå beklaget seierherren opptrinnet. Samtidig forklarte han hvorfor han gjorde det:

- Dette var ikke den beste utgaven av meg. Men jeg er et menneske, og jeg vet ikke hvorfor folk stiller spørsmål ved at jeg hoppet ut av buret.

Russeren fortsetter:

- Hva med måten han (McGregor) har snakket om min familie på, om min religion og angrepet på bussen? Hvorfor stiller folk spørsmål ved at jeg hoppet ut av buret? Faren min lærte meg alt om respekt.

Vondt blod

Opptakten til MMA-kampen har bestått av vondt blod mellom McGregor og Nurmagomedov. I april angrep førstnevnte en utøverbuss i New York der sistnevnte befant seg. Han og noen andre folk kastet søppelbøtter mot bussen.

Etterpå ble det utstedt arrestordre på McGregor, og det var denne hendelsen Nurmagomedov siktet til på pressekonferansen natt til søndag da han snakket om «bussen».

På sosiale medier florerer det med bilder fra hendelsen.

- Media har forandret MMA. Dette er en sport som handler om respekt, ikke drittprat. Folkens, dere kan ikke snakke om religionen min. Denne type ting er viktig, sa Nurmagomedov på pressekonferansen.

Det er uklart hva som blir konsekvensene av skandalen.

MMA-toppen Dana White har tidligere antydet at Khabib Nurmagomedov kan bli utestengt for godt. Men her blir det trolig gått flere runder for å nøste i alle tråder.