Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sjøl Alanzinho kan erstattes

Men «lillemann» blir, fastslår Nannskog.

NADDERUD (Dagbladet.no): I går sa Lillestrøm endelig nei til å kjøpe Stabæks Alanzinho, men fortsatt har brasilianeren til gode å fastslå at han blir værende i Bærum.

Dermed er sjansen fortsatt til stede for at fjorårets sølvvinnere må klare seg uten sin midtbanejuvel - og ingen i klubben later som det ikke vil få konsekvenser i så fall.

- Han ville blitt veldig, veldig vanskelig å erstatte. Vi kunne jo dratt til Brasil og forsøkt å finne en lignende type, men.., avbryter sportsdirektør Lars Bohinen seg sjøl megetsigende.

- Er i markedet

Og medisinen mot plutselig å bli stående på bar bakke uten den briljante brassen, er?

- Å være i markedet, på jakt etter nye spillere, hele tida, svarer Bohinen.

For tida har han Alanzinho-landsmann Felipe Alvez på prøvespill, uten at den defensive midtbanespilleren kan sees som en mulig erstatter.

Derimot kan han sees som et cover for Somen Tchoyi, som heller ikke har signert ny kontrakt (går ut om to år) og som per nå er ute av spill etter mandagens meniskoperasjon.

- KAN ERSTATTES: Stabæk-trener Jan Jönsson er klar på at heller ikke Alanzinho er uerstattelig, sjøl om han er en strålende fotballspiller. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
- KAN ERSTATTES: Stabæk-trener Jan Jönsson er klar på at heller ikke Alanzinho er uerstattelig, sjøl om han er en strålende fotballspiller. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Også angriper Daniel Nannskog er fullt klar over at det blir et voldsomt slag for klubben hans om Alanzinho skulle forsvinne. Men det skjer ikke, fastslår svensken optimistisk.

- «Lillemann» skal ingen steder. Nå må vi bare få hit denne agenten hans, og så prater vi sammen, og så ordner det seg, sier han smilende til Dagbladet.no.

- Ingen er uerstattelige

Per i dag står striden om hvor mye lønn Alanzinho skal ha. Han er nemlig oppmerksom på at andre norske klubber er villig til å betale ham bedre enn det han har i lønn nå.

- Vi må være konkurransedyktige, sier Bohinen.

- Jeg vil ikke ha noen oppfatning om hvor langt klubben bør strekke seg. Men det er klart, Alanzinho er en god spiller og han bør ha bra betalt, mener Nannskog.

- Hvis han skulle forsvinne, blir han kjempevanskelig å erstatte, vet han.

Men ikke umulig, mener Stabæk-trener Jan Jönsson. Han har sett hvordan hans kamerat Arsene Wenger har klart seg uten Thierry Henry i Arsenal.

- Det viser at ingen er uerstattelige. For oss er det viktig å ikke bli for opphengt i enkeltspillere. En ting er at de kan bli fristet av større klubber, en annen at de kan bli skadd. Dette har Wenger tatt konsekvensene av, og det forsøker vi også å gjøre, sier Jönsson til Dagbladet.no.

- Når det er sagt: Alan er en svært god spiller, og han ville vært kjempevanskelig å erstatte hvis han skulle forsvinne. Men i utgangspunktet tror og håper jeg at vi får beholde ham en god stund til.

- «LILLEMANN» BLIR: Alanzinho (t.v.) blir i Stabæk hvis Daniel Nannskog får viljen sin, og svensken vil gjerne prate med brasilianerens agent.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media