Sjølmål sikret heldig LSK-poeng

I Royal League.

(Hammarby – Lillestrøm 1-1): Det svenske hjemmelaget var nemlig spillemessig best i størstedelen av kampen, skapte flest sjanser og hadde en gyllen mulighet til å avgjøre kampen i sluttfasen.

På overtid skjøt den tidligere Brann- og Viking-spissen Toni Nhleko på åpent mål, men midtstopper Frode Kippe kom på et returløp og klarte å redde på streken.

Straffemål

Hammarby tok ledelsen tidlig i kampen på straffe etter at LSK-målvakt Heinz Müller felte Paulinho Guara. LSK, som hadde startet i en 4-3-3-formasjon, la om til 4-4-2 i pausen, og det ga mer trykk framover.

Laget fikk da også sin utlikning tidlig i andre omgang da Olivier Occean skjøt via en motspiller.

Etter dette var nordmennene godt med i kampen lenge, før Stockholm-laget tok over igjen i siste del av omgangen og burde ha avgjort kampen til sin fordel.

- Mest fornøyd med resultatet

Det var også fungerende Lillestrøm-trener Jan Åge Fjørtoft enig i.

HELDIG: Lillestrøms Frode Kippe (t.h.) i duell med Pablo Pinones-Arce under Royal League-kampen mellom Hammarby og Lillestrøm i Stockholm lørdag. Kampen endte 1-1. Foto: JONAS EKSTRÔMER/SCANPIX
HELDIG: Lillestrøms Frode Kippe (t.h.) i duell med Pablo Pinones-Arce under Royal League-kampen mellom Hammarby og Lillestrøm i Stockholm lørdag. Kampen endte 1-1. Foto: JONAS EKSTRÔMER/SCANPIX Vis mer

– Jeg er mest fornøyd med resultatet, for Hammarby skapte utvilsomt mest, sa Fjørtoft, som faktisk er ubeseiret i Royal League. Han ledet også laget i semifinalen i Royal League forrige sesong, da LSK vant 1-0.

– Med tanke på alt som har skjedd den siste uka, var dette poenget i åpningskampen viktig. Derfor er jeg veldig glad nå, fastslo Jan Åge Fjørtoft overfor Romerikes Blad.

(ANB)