Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sju (!) minutter på overtid reddet Lehne Olsen Lillestrøm-poeng

Scoret med skulderen da Lillestrøm trengte det som mest.

REDDET POENG: Thomas Lehne Olsen reddet ett poeng for Lillestrøm. Her fra en sjanse tidligere i kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
REDDET POENG: Thomas Lehne Olsen reddet ett poeng for Lillestrøm. Her fra en sjanse tidligere i kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
  • Lillestrøm - Strømsgodset 1-1 (0-1)

Lillestrøm åpnet kampen sterkt, men klarte ikke stoppe Strømsgodsets fantastiske kontringsangrep seks minutter før pause.

Hjemmelaget hadde presset høyt og lenge, men kom seg ikke hjem i forsvar i tide. Eirik Ulland Andersen fant Bassel Jradi på vei gjennom, som på herlig vis sendte gjestene i ledelsen.

Lillestrøm fikk flere muligheter til å score, men det så vanskelig ut da klokka bikket 90 minutter.

Så dukket Thomas Lehne Olsen opp i kampens siste sekunder.

Lillestrøm fikk et hjørnespark på overtid av overtiden, og da ballen så ut til å ende opp i ingenting, dukket angrepsspilleren opp inne i boksen.

Med skulderen fikk han ballen i mål, og sendte hele Lillestrøm til himmels etter å ha reddet ett poeng for hjemmelaget.

- Klart det er godt å få poeng i dag. Det er en vanskelig kamp, og det er ikke noe fint fotballspill, det må jeg si. Men det er godt å få med seg poeng på en dårlig dag, sa Lillestrøm-helten til MAX etter kampen.

Midlertidig trenerløsning

Nedrykkstruede Lillestrøm lå på kvalikplassen før oppgjøret mot Strømsgodset, mandag kveld, og måtte ha tre poeng for å forsøke å dra seg oppover tabellen.

Det er bare tre dager siden det ble kjent at Arne Erlandsen og Lillestrøm var enige om en sluttpakke. Det kom et par dager etter det ble kjent at Lillstrøm ønsket å igangsette en prosess for å kvitte seg med treneren.

Under kveldens kamp var det Arild Sundgot som ledet gultrøyene, i det som er en midlertidig løsning for romerikslaget.

To i tverrliggeren

Strømsgodset styrte kampen de første minuttene, men det var Lillestrøm som kom til den første store sjansen.

Først etter 14 minutter da Erling Knudtzon ble spilt fri på venstresida og satte fart mot mål. Lillestrøm-spilleren sendte så ballen videre til Aleksander Melgalvis som banket til fra drøye 15 meter. Skuddet gikk via Jonathan Parr, men Espen Bugge Pettersen i mål ryddet opp med en kanonredning.

Bare fire minutter senere var Lillestrøm igjen på hugget. Denne gangen var det Thomas Lehne Olsen som var nær ved å sende romerikslaget i ledelsen, etter nok et godt innlegg fra Knudtzon.

Godset-spillerne Glesnes og Sætra hadde ikke kontroll på Lehne Olsen som upresset hoppet opp i lufta på rundt fem meter. Headingen gikk i tverrliggeren, men returen havnet hos Lehne Olsen igjen. Uheldigvis for Lillestrøm gikk heller ikke dette forsøket inn, men i tverrliggeren nok en gang.

Svært nære for de gule og svarte, mens Strømsgodset på sin side virkelig slapp unna med skrekken.

Etter Lehne Olsens forsøk var det Lillestrøm som tok initiativet i kampen. Fem minutter senere fikk Simen Rafn muligheten til å sende avgårde et godt innlegg på frispark, men nok en gang ryddet Espen Bugge Pettersen opp i boksen.

Lekker scoring

Kampens første 25 minutter hadde for det meste vært i Lillestrøms favør, men etter dommer Dag Vidar Hafsås innlagte drikkepause var det Strømsgodset som var mest våkne.

For etter 36 minutter viste Godset fram hvordan man kontrer seg til et mål, etter at Francisco Júnior blokkerte Krogstads distanseskudd.

På returen var det Eirik Ulland Andersen som vant duellen mot Haakenstad, og satte i gang et perfekt angrepsspill.

Både Frode Kippe og Amundsen hadde valgt seg ut Marcus Pedersen som mannen å passe på, og glemte helt Ulland Andersen på vei mot mål.

25-åringen fant Bassel Jradi på vei gjennom og sistnevnte satte ballen forbi Maric og i mål på lekkert vis med utsiden av foten.

Dermed måtte Lillestrøm for alvor ut og jage, i håp om å redde svært viktige poeng. Hjemmelaget fikk en mulighet like før pause på corner, men veteranen Frode Kippes heading gikk over gjestenes mål.

Nok en heading-miss

Etter en liten pause fra den stekende sola på Åråsen var lagene igjen klare for 45 minutter fotball. Lillestrøm gikk rett i strupen på Strømsgodset, og Mathew kom seg på strålende vis inn i 16-meteren til motstanderne etter bare to minutter.

Dog, pasningen ut til Simen Kind Mikalsen ble stoppet av Strømsgodset, og hjemmelaget måtte igjen over på egen banehalvdel for å forsvare seg.

I andreomgangen hadde Strømsgodset litt mer ball, men også de slet med å komme seg til de store målsjansene.

Heldigvis for gjestene klarte ikke Lillestrøm å komme seg til en stor sjanse før i det 84. spilleminuttet, da Ezeh fikk muligheten fra rundt fem meter.

Nigerianeren sto omtrent helt alene på bakerste stolpe da Lillestrøm fikk frispark på høyresida. De fleste på Åråsen var nok helt sikre på at Ezeh skulle sørge for utlikning, derfor var skuffelsen stor da nigerianeren headet ballen over.

Tross massivt press av hjemmelaget de siste minuttene, så det ut til at gjestene skulle klare å holde unna.

Men da de fleste trodde det var over for Lillestrøm, dukket altså romerikingenes helt for kvelden, Thomas Lehne Olsen opp, og sørget for poengdeling på Åråsen.