RØDT: Han fikk bare gult kort, den nederlandske terrieren Nigel de John. Nå innrømmer dommer Howard Webb at fargen på kortet burde vært en annen. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza, NTB Scanpix
RØDT: Han fikk bare gult kort, den nederlandske terrieren Nigel de John. Nå innrømmer dommer Howard Webb at fargen på kortet burde vært en annen. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza, NTB ScanpixVis mer

Sju år etterpå innrømmer toppdommeren feilen som kunne endret VM-finalen

Howard Webb mener videodømming ville fått nederlender utvist i VM-finalen i 2010.

Den tidligere fotballdommeren Howard Webb innrømmer at videodømming ville ført til at nederlandske Nigel de Jong ble utvist i VM-finalen i 2010.

De Jong fikk gult kort etter å ha karatesparket Spanias Xabi Alonso i brystregionen etter 28 minutters spill i finalekampen.

Sju år etter vedgår Webb at dersom han hadde hatt en assistent på sidelinjen som kunne gi ham innspill fra TV-bildene, ville utfallet vært et annet.

- Ja, det var et klart rødt kort, sa Webb da han deltok på en konferanse i New York fredag.

Konferansen ble avholdt som følge av at det 5. august innføres videodømming i den amerikanske toppserien Major League Soccer.

- Det var en klar og åpenbar feil fra min side å ikke vise ut spilleren, og VAR (systemet for videodømming) ville ha anbefalt at jeg vurderte situasjonen på nytt. Det hadde gjort meg i stand til å ta den rette avgjørelsen, sa Webb.

Den nå 46 år gamle fotballprofilen var dommer i Premier League fra 2003 til 2014.

Spania vant VM-finalen i 2010 1-0 etter scoring av Andres Iniesta.

(NTB)