REMIS: Et kjapt parti endte i remis mellom Magnus Carlsen (24) og Anish Giri i Vugar Gashimovs minneturnering i sjakk i Aserbajdsjan torsdag. Foto: AFP PHOTO / ANP / LEX VAN LIESHOUT
REMIS: Et kjapt parti endte i remis mellom Magnus Carlsen (24) og Anish Giri i Vugar Gashimovs minneturnering i sjakk i Aserbajdsjan torsdag. Foto: AFP PHOTO / ANP / LEX VAN LIESHOUTVis mer

Sju av åtte partier mot Giri har endt med remis. Også i dag

Magnus Carlsen leder turneringen.

Et kjapt parti endte i remis mellom Magnus Carlsen (24) og Anish Giri i Vugar Gashimovs minneturnering i sjakk i Aserbajdsjan torsdag.

Carlsen spilte i svart, og det var derfor ikke noe dårlig match av nordmannen med tanke på at han så langt ikke har slått Giri i et klassisk sjakkparti.

Torsdagens oppgjør varte i 37 trekk og var over etter én time og tjue minutter. Carlsen og Giri har møttes åtte ganger, og alle partiene er endt i remis unntatt det første mellom dem som Giri vant i 2011.

Tre partier gjenstår i turneringen, og Carlsen har hvitt i to av disse. Carlsen har tatt 4,5 av seks mulige poeng og leder turneringen foran de tre avsluttende kampene. Wesley So fra USA kan også komme opp i 4,5 poeng med seier i torsdagens kamp mot arrangørlandets Shakhriyar Mamedyarov.

(NTB)