Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sju av ti nordmenn sier nei til fotball-EM

- Sunn reaksjon, mener Trond Giske.

LANGT NEDE: Brede Hangeland har galgenhumoristisk sagt at EM 2016 er hans eneste håp om å få med seg et sluttspill for Norge. Men er det opp til folket får ikke NFF statsgarantien de trenger for å arrangere mesterskapet. Foto: Arnt E. Folvik
LANGT NEDE: Brede Hangeland har galgenhumoristisk sagt at EM 2016 er hans eneste håp om å få med seg et sluttspill for Norge. Men er det opp til folket får ikke NFF statsgarantien de trenger for å arrangere mesterskapet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

|||

Bare 21,3 prosent mener Stortinget skal gi i underkant av 7 milliarder i statsstøtte til et fotball-EM i 2016, kommer fram i en meningsmåling presentert av TV 2.

I undersøkelsen som er gjennomført av TNS Gallup svarer 67,8 prosent at de ikke mener at Stortinget skal gi statsstøtte til EM-søknaden.

- Med spørsmålsstillingen som fokuserer på kostnader, er jeg ikke veldig overrasket over at folk er litt betenkt til en slik søknad. Men vi vet at det er en økonomisk oppside her som ikke har kommet så veldig godt fram ennå, sier NFFs fungerende generalsekretær Erik Loe til TV 2.

Kulturminister Trond Giske mener fotballforbundet må ta en større del av regningen.

- Jeg synes det er en veldig sunn reaksjon, og det var også min reaksjon da søknaden kom. Jeg tror folk skjønner at hvis man bruker 7 milliarder på EM, så mister man 7 milliarder som kunne vært brukt på eldreomsorg og skole, sier Giske.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling