Sju baklengs på to landskamper for Marshall

Keeperen som skal stoppe Norge har ikke spilt for Skottland på fem år.

RESERVEN TIL RESERVEN: David Marshall (t.h.), her som Celtic-keeper mot Barcelona i Uefa-cupen for fem år siden, får jobben med å stoppe Norge på Ullevaal. Foto: REUTERS/Albert Gea
RESERVEN TIL RESERVEN: David Marshall (t.h.), her som Celtic-keeper mot Barcelona i Uefa-cupen for fem år siden, får jobben med å stoppe Norge på Ullevaal. Foto: REUTERS/Albert GeaVis mer

Livestudio kl. 19: Norge - Skottland

(Dagbladet.no): David Marshall heter keeperen som skal stoppe Norge i kveld. Skottland-laget er ikke offentliggjort av trener George Burley, men både The Times, BBC Scotland og Daily Telegraph mener 24-åringen er utpekt som vokter av bortelagets mål.

Det lover muligens godt for Drillo og Norge.

Cardiff-målvakten har ikke spilt en landskamp siden 2004. Totalt har han fått sjansen to ganger for skottene. Begge gangene tapte Skottland, først 0-3 mot Ungarn så 1-4 mot Sverige.

Slik har Championship-keeperen et snitt på 3,5 baklengs i landslagstrøya.

- George Burley har tatt noen modige valg i løpet av tiden som Scottland-manager, og i kveld gjør han det igjen, skriver The Times.

Sunderlands Craig Gordon er Skottlands førstevalg, men nå er han skadd. Rangers' Allan McGregor er vanligvis reserve, men ble utstengt på livstid for fyll på spillerhotellet i april.

- Jeg har snakket med målvaktene, og fortalt dem min avgjørelse. Det er et stort slag å miste Craig, men det betyr at en annen får sjansen og vi har flere valg, sier Burley.

Det er ventet at brødreparet Steven og Gary Caldwell er stopperne som skal stoppe John Carew og co, i matchen Norge må vinne for å puste liv i et døende VM-håp.

Burley spår en artig kamp, der to lag går for tre poeng. Skottene har for øyeblikket andreplassen i pulja og kan ta et langt steg mot å sikre seg en playoffkamp med seier.

Det er ventet at skottene stiller med tre mann i angrep.

- Vi tenker bare på å vinne. Ingenting er garantert. Vi har tre kamper igjen, og prøve å være positive. Jeg vet at Norge også må være det. Det blir helt sikkert en åpen kamp, sier Burley.

• Trolig Skottland-lag: Marshall (Cardiff) - Hutton (Tottenham), G Caldwell (Celtic), S Caldwell (Burnley), Whittaker (Rangers) - Fletcher (Manchester United), Hartley (Bristol City), Brown (Celtic) - McCormack (Cardiff City), Miller (Rangers), McFadden (Birmingham City).