Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sju baller i garnet

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Tromsø 7- 1 (9- 4 sammenlagt). - Hva skal jeg si etter 1- 7? sier Tromsø-trener Håkan Sandberg. - Det var 1- 7, ikke sant - eller mistet jeg tellinga?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene bak tallene på Stamford Bridge forteller følgende: Chelsea hadde 15 avslutninger, sju av dem gikk på mål og like mange gikk inn bak Tor André Grenersen. Det vil si alt det - hundre prosent - hele smala.

Chelsea scoret hver eneste gang de traff mellom stengene.

- Det høres riktig ut, sier Tromsø- keeperen. - Når jeg tenker meg om, hadde jeg vel ikke en eneste redning etter avslutning på mål. Og det forteller vel alt om hvordan det var å stå bak der.

- Det er dette jeg kaller et skikkelig mageplask.

Nesten som 70-åra

Bad old days bli begrepet på norsk klubbfotball i går kveld. Det luktet 70-åra lange veier, og det eneste som manglet var at Tromsø-reservene dro opp pocketkameraene og tok bilder av hverandre på Stamford Bridge. Men heldigvis - TIL-gutta var forbanna og skamfulle etter den store London-fadesen.

Heldigvis.

- Vi trodde vi kunne klare det, sier Håkan Sandberg. - Sjøl på 1- 3 i pausen mente i hvert fall jeg at det var mulig. Men så kom straffesparket, den påfølgende utvisninga og så var det slutt.

- Etter det sto vi bare og så på stjernene spille fotball.

Alt ble feil

Før det lot Tromsø de samme motstanderne utøve sitt yrke. De slo kort da de skulle slått lenger enn langt, fikk aldri justert en håpløs høyreside og fikk ballen i trynet nesten fortere enn de klarte å kvitte seg med den. Og slik gikk Chelsea til kvartfinalen på Tromsøs banehalvdel.

Etter hvert lekte de seg videre - og vinket til publikum - på de kvadratmeterne Tromsø aldri maktet å forsvare.

- Denne kampen forteller alt om forskjellen på lagene, sier Ruud Gullit. Sist vi møtte dem hadde vi vinter under beina - her spilte vi på en fotballbane. Og hva kan jeg si annet enn at vi var veldig gode. Men - det visste jeg også på forhånd.

Artig for Nilsen

- Det er alltid moro å spille mot så gode fotballspillere, sier Milan-farer Steinar Nilsen. - Du er nødt til å være skjerpet hele tida. Og for meg var denne kampen veldig god læring. Det skal bli artig å spille mot så gode folk hele tida.

En av de beste heter Gianluca Vialli. Han scoret tre og fikk matchballen for det. Og etterpå sa han som bare den nye og ikke-røykende Vialli kan si det:

- Jeg er lykkelig som et barn og gratulerer meg sjøl med kampen.

Tromsø så ut som barn, veldig skuffede barn, og ikke minst sjokkerte barn. Og om det sier trener Sandberg:

- Vi så veldig redde ut. Presset var nok for stort, og vi er ikke vant til å spille for så mye folk (30000). Men vi er ikke dårlige som resultatet forteller, og denne kampen skal vi ta mye lærdom av.

- Det er en bra erfaring å ta med seg til neste gang vi skal ut i Europa.
I ENGLAND

Tor André Grenersen
Hele Norges coronakart