Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sju EM-pøbler dømt til fengselsstraff

I forbindelse med opptøyer i gatene.

Sju personer ble torsdag dømt til fengselsstraffer for sin del i voldshendelsene i forbindelse med EM-kampen mellom Polen og Russland.

De første fengselsstraffene utmålt av den hurtigarbeidende domstolen opprettet spesielt for fotball-EM ble ilagt tre polakker, to russere og to spanjoler. En tredje russer ble frikjent, melder det polske nyhetsbyrået PAP.

Siden onsdag har retten avsagt 30 dommer, og mer enn 100 saker venter på behandling. Ved siden av fengselsstraffene har ferdig behandlede saker gitt bøter eller betinget fengsel.

På dagen for kampen mellom Polen og Russland gikk grupper av polske tilhengere flere ganger til angrep på russere som marsjerte mot stadion i samlet flokk. Også russere sto for provokasjoner og voldshandlinger.

Etter kampen fortsatte sammenstøtene. 20 personer måtte behandles på sykehus, blant dem 10 politifolk. 184 personer ble pågrepet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling