Sju holder mål

TIK-keeper Joakim Wiberg (30) sto alle VM-kampene forrige sesong. Nå er kampen om keeperplassene på hockey-landslaget skjerpet.

Hele sju mann kjemper om å bli VM-keeper på hjemmebane i april neste år. Landslagsledelsen applauderer den skjerpete konkurransen.

- Vi har aldri hatt så mange bra keepere som nå, og kan ikke tenke oss en bedre situasjon. Pr. i dag er det sju målvakter som kjemper om tre VM-plasser: Joakim Wiberg (TIK), Bjørge Josefsen og Tommy Lund (Vålerenga), Vidar Wold og Halvor Hårstad-Evjen (Frisk-Asker) og Jonas Norgren og Geir Østberg (Storhamar), sier A-landslagets målvaktstrener Torbjørn Orskaug til Dagbladet.

Danmark neste

I Euro Ice Hockey Challenge i Nederland tidligere i høst sto de tre VM-keeperne Wiberg, Josefsen og Wold én kamp hver. Wiberg voktet målet mot Danmark (5- 2-seier), Josefsen mot Nederland (4- 6-tap) og Wold mot Kroatia (14- 1-seier).

Neste turnering er mot Danmark, Latvia og Polen i Odense 6. til 10. november.

- Det er fint for alle at kampen om plassene er skjerpet. Ishockey er en prestasjonssport hvor gamle meritter ikke teller. Den som er best for dagen, får spille. Det er fair, sier Joakim Wiberg til Dagbladet.

Selv var han med på å slå Frisk/Asker 6- 0 i Trondheim på søndag, og bør ha sjøltilliten i orden.

Ser størst ut

Med sine 1,86 på strømpelesten og 90 kg, ruver han i hockeymålet. Selv om både Halvor Hårstad-Evjen (1,89/92) og Bjørge Josefsen (1,87/92) er større, er det Joakim Wiberg som ser størst ut av de landslagsaktuelle keeperne.

- Som keeper gjelder det å se så stor ut som mulig. Derfor har jeg mye hvitt, både på keeperhanskene og leggeskinnene, sier Joakim Wiberg.

Foran kampene tenker han alltid på å gjøre seg så tett som mulig.

- Filosofien min er enkel, og går på at vinkelen og posisjonen hele tida må være riktig. Hullene mellom armer og bein må gjøres minst mulig, i tillegg må jeg være aggressiv mot skytterne og ha refleksene i orden i nærkampspillet, sier Joakim Wiberg. Pucken han skal redde kan komme i oppimot 160 km/t. Da gjelder det både å være godt beskyttet, og riktig plassert.

- Jeg er aldri redd, og sier til meg selv at skjer det, så skjer det. Utespillerne har det mye verre enn meg som står i mål. De kan bli taklet nær vantet, og få nakkeskader. Selv er jeg bare blitt sydd med et femtitalls sting i hodet og vært ute i seks uker med lyskeproblemer, sier TIK- og landslagskeeper Joakim Wiberg.

STORHAMAR: Jonas Norgren mener den tøffe keeperkonkurransen på klubblaget er en ønskesituasjon. Det får ham til å yte ekstrabåde på trening og i kamp.