Sju løp - sju forskjellige vinnere

Hamilton vant Canadas Grand Prix.

SJU LØP - SJU VINNERE: I årets sjuende løp ble Lewis Hamilton den sjuende føreren som vant et VM-løp i formel 1 denne sesongen. Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/NTB scanpix
SJU LØP - SJU VINNERE: I årets sjuende løp ble Lewis Hamilton den sjuende føreren som vant et VM-løp i formel 1 denne sesongen. Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/NTB scanpixVis mer

Lewis Hamilton vant Canadas Grand Prix i formel 1 søndag. Han er den sjuende vinner på sesongens sju første løp.

McLaren-stallen gjør det tradisjonelt bra i Montreal, og søndagens seier var stallens femte på de sju siste løpene der. Hamilton seiret foran Romain Grosjean (Renault) og Sergio Perez (Sauber).

Det var Hamiltons tredje seier i Canada, hvor han tidligere har vunnet i 2007 og 2010.

- Jeg nøt hvert eneste minutt av løpet, og jeg er svært, svært takknemlig. Jeg trodde ikke det ville være mulig å vinne i dag. Jeg er voldsomt stolt av laget mitt som ikke ga opp, sa Lewis etter den taktiske triumfen.

- Det er fem år siden jeg tok min aller første seier på denne banen, men dette føles akkurat like bra.

Han trodde sjansene var spolert med et problematisk annet depotbesøk, der det tok tid å få på høyre bakhjul, men til sist gikk alt hans vei.

Slitte dekk Fernando Alonso (Ferrari) og Sebastian Vettel (Red Bull) lå lenge i tet. Men duoen satset på kun ett depotbesøk i løpet. Det ga slitte dekk mot slutten, noe som ga palltrioen muligheten til å passere dem mot slutten.

- Det var et vilt løp. Plutselig var jeg forbi Alonso og oppe på 2.-plass. Laget gjorde en fantastisk jobb med å gi meg en bil med gode dekk, sa Grosjean etter sin beste plassering i karrieren.

- Du venter ikke å ende på pallen når du starter som nummer 15, men jeg fikk en god start og passerte en del rivaler. Dette er flott for laget, sa Perez.

Verdensmester Vettel hadde beste startspor, men han måtte nøye seg med fjerdeplass. Han ble tvunget til depotbesøk nummer to mot slutten.

- Vi hadde valgt en annen strategi om vi hadde visste det vi vet nå, men jeg er tilfreds med å ha erobret viktige poeng likevel, sa Vettel.

Jevnt i toppen Sesongen har vært svært åpen i år, og det er tett i toppen i VM-sammendraget. Alonso ble til slutt nummer fem, og måtte med det gi fra seg ledelsen til Hamilton i sammendraget. Briten er nå to poeng foran Alonso, med Vettel poenget bak ham igjen.

Det er historisk med sju vinnere på sju løp. Heller ikke seks vinnere på seks løp hadde skjedd før i år.

Løpet ble gjennomført uten uheldige episoder tross en uke med studentdemonstrasjoner som førte til om lag 60 pågripelser i Montreal. Det var kraftig økt sikkerhet rundt formel 1-banen.

(NTB)