Sju mål av Vålerenga

Vålerenga har sikret seg Petter Belsvik fra Rosenborg for å score flere mål. I dag laget de sju, før Belsvik var på plass. Få med deg alle resultatene fra 1. divisjon.

Byåsen - Vålerenga 1-7

Vålerenga viste hvem som er serieleder ved å utklasse Byåsen søndag. I 1.omgang var det enveiskjøring. Gjestene fikk score på de fire første sjansene sine. Rune Hagen avgjorde kampen nesten alene med ekte hattrick i løpet av snaue 20 minutter.

Vålerenga lykkes med det meste og fikk det lett med å utspille sine verter helt.

Etter sidebytte slapp Vålerenga seg ned samtidig som hjemmelaget tok kampen mer på alvor. De fikk da også lønn for strevet i sluttminuttene, men da ledet serielederne 7-0.

Hagen og Aasmund Bjørkan var veldig gode og ga beskjed om at Petter Belsvik skal få konkurranse om spissplassen. Hos hjemmelaget var Trond Viggo Thoresen den eneste som får godkjent.

Aalesund - Raufoss 0-1

Kråmyra så ut som en potetåker etter kraftig regnvær. Det var lenge tvil om kampen kunne spilles, men dommeren satte i gang og kamp ble det, selv om spillet selvsagt ble preget av den fæle banen og det håpløse banedekket.

Aalesund var best før pause, men Raufoss holdt unna og tok ledelsen med en flott scoring av Marino Ramberg i begynnelsen av annen omgang. Han ble spilt fri av Mikael Øhrman og scoret alene med keeper. Etter scoringen skjedde det ikke så mye. Hjemmelaget gjorde noen forsøk, men gjestene fra Raufoss hadde ikke altfor store problemer med å holde unna. Aalesund-spillet ble for stereotypt.

Det var bra laginnsats hos Raufoss der målscorer Marino Ramberg og midtbanespilleren Johan Arneng var best. Aalesund-laget var like grått som regnværet, men et lite pluss gis til Erling Ytterland.

Ham-Kam - Hødd 2-1

En veldig heldig seier for hjemmelaget Ham-Kam. Hødd spilte best fotball. Seiersmålet kom etter et frispark fra 25 meter der Hødd-spillerne organiserte en mur. Mads Brannstorph var våken og løftet kjapt ballen i nettet bak forfjamsede gjester.

Brannshorp dro mye av lasset for Ham-Kam. Etterhvert viste reservekeeper Ole Petter Bueie seg også viktig.

Hødds beste var André Nevstad, Dag Roar Øhrsal og Morten Moldskred.

Start - Haugesund 3-2

Et fyrverkeri av en fotballkamp foran et nesten fullsatt Kristiansand stadion, ny publikumsrekord for sesongen. To topplag, som lå likt foran søndagens runde og ville vinne, produserte haugevis med målsjanser.

Start viste årsbeste og fortjente alle poengene selv om gjestene kom sterkt på slutten. Hjemmelaget hadde 16 kvalifiserte avslutninger, Haugesund spilte seg til sju målsjanser.

Andreas Ottosson dundret til på volley og ballen føk rett i krysset fra ti meters hold. Start hadde slått an tonen etter kvarteret. Men Hans Berggren ville ikke være dårligere. Minuttet før pause sendte han i vei en kanon av et frispark, og nok en gang suste ballen i krysset.

Stian Ohr scoret sikkert på straffespark i begynnelsen av andre omgang. Marek Lemsalu ble dratt ned i feltet etter et innlegg. Da Lee Robertson økte til 3-1 etter 53 minutters spill så kampen ut til å være avgjort. Haugesund-keeper Kenneth Høie gremmes nok en stund over akkurat den scoringen. Han satte seg på kne for å ta markkryperen fra Robertson, men ballen traff en tue og spratt over ham og i nettet. En avansert keepertabbe fra Høie.

Start trygget ledelsen og så ut til å ha full kontroll, men da Tarje Nordstrand Jacobsen headet inn 3-2 etter en corner kvarteret før slutt kom gjestene tilbake.

Haugesund hadde flere farlige innkast ved Arild Andersen i fem overtidsminutter og det var tilløp til panikk i Start-forsvaret. Haugesund klarte ikke utlikne, og alt i alt var det greit at hjemmelaget tok alle poengene.

Indreløper Fredrik Strømstad var meget god hos Start, Bala Garba var som vanlig uromoment og toneangivende hos Haugesund.

Skeid - Kongsvinger 3-3

Skeid og Kongsvinger delte poengene, og det var både rettferdig og greit i en bra kamp der lagene dominerte hver sin omgang. Gjestene fra Kongsvinger kom best fra 1. omgangen, Skeid avsluttet best.

Nok en gang viste Oslo-laget en fantastisk effektivitet på dødballer. To lange innkast, men også svakt forsvarsspill av Kongsvinger, ga scoringer på lekre headinger fra Bjørnar Sund fra kort hold.

Svakt forsvarsspill og flere keepertabber preget også kampen, der Bjørnar Sund på midtbanen var Skeids beste. Også i Kongsvinger-laget går bestemannsprisen til en midtbanespiller, Harald Stormoen.

Sandefjord - Mandalskameratene 3-1

En svak spillemessig kamp, men vertene klarte seg best. Sandefjord var mest effektive mot en defensiv motstander.

Eiks bestemann het Jan F. Bjørntvedt (midtstopper) med Tom Helge Jacobsen var også god. Hos MK framhevet midtstopperne Frank Tønnessen og Inge Nilsen seg.

Hønefoss - Tromsdalen 1-1

L/F Hønefoss jager fortsatt sin første seier, står uten trepoenger etter åtte serierunder. Laget spilte brukbart, men klarte ikke å omsette sjansene i scoringer. Gjestene fra Tromsdalen hang brukbart med i første omgang og scoret på den første av kveldens tre målsjanser.

Vegard Berg Johansen fikk et langt framspill og satte ballen etter hvert mellom beina på L/Fs estiske landslagskeeper Toomas Tohver.

Steffen Simonsen utliknet etter en halvtime. Han fikk ballen i beina på fem meter og satte enkelt inn 1-1. Ti minutter før slutt burde trolig samme mann fått straffe da han ble lagt ned i feltet, men dommeren vinket spillet videre.

L/F Hønefoss dominerte fullstendig på slutten, men i mangel av en avslutter ble det uavgjort igjen. Backen Ståle Bokalrud og Tom Gulbrandsen på midten klarte seg best hos hjemmelaget. Tromsdalen kan takke banens bestemann, Sebastien Goldstein, for poenget. Midtstopperen var i en klasse for seg.

(NTB)