Sju mål på VIF uten Belsvik

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Byåsen-Vålerenga: 1-7. Trener Kjetil Rekdal kan ikke love Petter Belsvik (33) plass på laget som knuste Byåsen i går. Belsvik går også vesentlig ned i lønn når han går til Vålerenga.

Kanskje var det like bra at Belsvik ikke dukket opp på Dalgård for å se sine nye lagkamerater. Han kunne blitt skremt. Vålerengas glitrende spill ga klar beskjed om at det ikke blir enkelt å spille seg inn på dette laget heller. Ta Rune Hagen, for eksempel, som åpnet kampen med hat-trick i løpet av 32 minutter.

- Jeg kan ikke love Petter Belsvik plass på banen. Hos oss er det prestasjonene som bestemmer, sa trener Rekdal til Dagbladet etter kampen.

Benken?

- Vi har et brukbart mannskap, men det er bare sunt med litt ekstra konkurranse.

- Trenger dere egentlig Belsvik?

- Ja, det gjør vi helt sikkert. Det er mye igjen av sesongen ennå. Vi skal spille 22 kamper til, og kan få skader, så det kan være bra å dekke oss opp litt bredere, sier Kjetil Rekdal.

Petter Belsvik kommer til Oslo i dag, for å gjennomgå en rutinemessig legekontroll og skrive under kontrakten med Vålerenga.

I VIF-ledelsen er man svært fornøyde med overgangen. Ikke minst økonomisk. VIF betaler rundt 2 millioner kroner til RBK i overgangssum. Og det er på det rene at VIF ikke matcher millionlønna Belsvik hevet i Trøndelag.

- Petter blir rimelig for oss. Han må ned i lønn, og han tjener definitivt under en million, sier VIF-formann Rune Hansen til Dagbladet.

700000

Likninga for 1999 viser at Petter Belsvik som Stabæk-spiller hadde en skattbar inntekt på 705500 kroner, etter alle fradrag.

- Lønna vil nok ligge rundt den summen. Vi er ikke helt enige om detaljene, men vi måtte ned på det nivået for at det skulle bli forsvarlig for oss, sier Hansen.

Selv om rederkongen og VIF-eier John H. Fredriksen nylig kjøpte seg privatbolig til en halv milliard, betyr ikke det at klubbledelsen bare kan komme løpende med tiggerhender når det skal kjøpes VIF-spillere.

- Nei, det er ikke bare å løpe til Fredriksen. Det viktigste for oss er å sikre oss spillere som kan heve laget i eliteserien. Det føler vi at vi har gjort med Petter Belsvik, som er en notorisk måljeger. Dessuten er han en fin fyr for Vålerenga. Både på og utenfor banen, mener VIF-formannen.

VIF-TRENER: Kjetil Rekdal.