Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sju minutters mareritt

MÜNCHEN (Dagbladet): Bayern München- Rosenborg 3- 1. - Kom ikke her med et gufs fra fortida. Da svarer jeg så det smeller. For du kan ikke ri i land en 1- 0-seier på Olympiastadion i München. Du må angripe når muligheten byr seg, sier Nils Arne Eggen - bestemt - til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er de sju triste minuttene mot Bayern München delforklart.

Minuttene som gjorde smilende trøndere med seieren i lomma til en gjeng tungsindige hengehuer i går kveld. For det var tungt - og veldig bittert.

Fordi Rosenborg hadde Tysklands storhet på gaffelen.

- Du kan ikke slippe inn sånne mål, sier Eggen fortvilet.

- Og spesielt ikke når du har snakket om det på forhånd. Og derfor kan du godt si at det var litt naivt.

- Men det med fortida vil jeg ikke høre snakk om.

Defensiv katastrofe

Bernd Schuster - en av ball- og bayer-nasjonens største personligheter gjennom tidene - forklarer Rosenborgs kollaps på denne måten:

- De hadde kontroll, så ut som vinnere og jagde 2- 0-målet for alt det var verd. Men på veien ble forsvaret deres en katastrofe. Og på den måten kom Bayern tilbake i matchen. Rosenborg glemte alt bakover og tapte på det.

- Jeg innrømmer gjerne det, sier Nils Arne Eggen.

- Men vi må ikke glemme at vi spilte mot Bayern München borte. Og vi hadde faktisk den muligheten jeg ikke trodde vare mulig.

- Vi hadde sjansen til å slå dem.

Beckenbauer ga opp

Etter 70 minutter sier Franz Beckenbauer at han var i ferd med å gi opp. På Rosenborg-benken satt Nils Arne Eggen med den samme følelsen med omvendt fortegn. For målet Jan Derek Sørensen plutselig bestemte seg for å score etter 38 minutter - et mål så vakkert at våre gamle nasjonalromantikere vil slåss om å male det i himmelen - så nemlig ut til å være nok.

Isolert sett var det så flott at det burde holdt også.

- Han hadde fått ei bøtte kjeft før det skjedde, sier Eggen.

- Men sånn er Derek - han bare setter fart. Og jeg så det ikke så klart fra der jeg satt, men det var nok fint. Og veldig, veldig viktig.

Fordi:

- Det var flatterende at vi ledet til pause, sier RBK-treneren.

- Og da vi kom utpå for andre omgang fikk vi det kjøret vi hadde forventet. Men så snudde det, vi brukte overgangene våre og skapte noen sjanser. Klart vi burde scoret opå en av dem.

Bare nesten

Roar Strand og Ørjan Berg var de nærmeste til å gjøre 2- 0. Strand fra 10 meter - han måkte ballen over - og Berg fra den halve distansen. Men hodestøtet som var på vei til den ultimate gleden traff en tysk skosåle på veien.

Og ble corner istedenfor mål.

- Når vi ikke scorer på sånne sjanser og i tillegg gjør trøkkfeil bakover, går det som i denne kampen, sier Eggen.

- Du taper.

Bayerns utlikning kom da Rosenborg var fem mot tre i eget straffefelt. Carsten Jancker blåste ballen inn til 1- 1. Og 2- 1 og 3- 1 orket ikke RBK-gutta å snakke om. Fordi det gjorde så vondt.

- Vi har ikke tatt den diskusjonen i garderoben, sier Eggen til Dagbladert.

- Gutta er veldig skuffet. Og derfor vil ingen snakke om det. Det haster for så vidt ikke heller.

Bayern-trener Ottmar Hitzfeldt har rett i at Bayern vant fortjent. Men han har like rett i at de gjorde det på en heldig måte.

- Rosenborg kunne fort fått 2- 0, og da ville det blitt vanskelig, sier Bayern-treneren.

- De er et veldig godt lag, angriper med stor fart og mange folk og gjør at også vi må tenke veldig defensivt på hjemmebane. Men vi fikk det målet vi trengte, og på 1-1 skjønte jeg at det kunne bli flere. At vi slår et lag med Rosenborgs kvaliteter og potensiale, gjør meg til en veldig fornøyd trener.

KNEFALL: Keeper Jørn Jamtfall og Ståle Stensås må konstatere at Rosenborg sprakk fullstendig det siste kvarteret.