Sju nordmenn kan få «Cantona» på den nye United-drakten

Tommy Cantona Eldorsen er én av de få.

ÉN AV FÅ: Tommy Cantona Eldorsen er én av sju nordmenn som har tillatelse til å trykke Cantona på den nye Manchester United-drakta. Foto: Privat
ÉN AV FÅ: Tommy Cantona Eldorsen er én av sju nordmenn som har tillatelse til å trykke Cantona på den nye Manchester United-drakta. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Etter at Manchester United lanserte sine nye drakter forrige uke har det vært mye snakk om den sorte kragen som igjen har gjort sitt inntog.

På 90-tallet hadde de regjerende ligamesterne også en drakt med den karakteristiske kragen, og mannen som bar den med mer pondus enn noen andre var Eric Cantona.

Også klubbens egne hjemmesider beskriver drakten på følgende måte:

- Den svarte kragen returnerer, et populært symbol som bringer frem minner fra da Eric Cantona bar den oppbrettet på 1990-tallet.

Kragens renessanse har fått mange Manchester United-supportere til å la nostaligien ta overhånd, og ønsker seg "Cantona 7" på den nye drakten, men det er lettere sagt enn gjort.

Henvendelser fra fans til klubbens «Megastore» har blitt avvist. Grunnen er at klubben ikke lenger er i besittelse av «bilderettighetene» til spillerenes navn.

Det samme gjelder andre storheter i klubben som David Beckham og Cristiano Ronaldo. Skulle klubben trykke opp drakter med deres navn ville de måtte betale 'royalties' til spillerne.

Noen få heldige Likevel finnes det noen som kan få «Cantona» på den nye drakten, men det er ikke hvem som helst. Dersom kunden kan bevise at han eller hun heter Cantona, vil klubben naturligvis etterkomme ønsket.

Et kjapt søk på gule sider viser at det er sju mennesker i Norge som heter Cantona i en eller annen form.

Tommy Cantona Eldorsen er én av de som er med i den eksklusive klubben, og kan fortelle at han selvsagt skal benytte seg av muligheten.

- Det er klart jeg skal ha Cantona på den - det er jo navnet mitt, sier han til Dagbladet.

Eldorsen forteller videre at han for øyeblikket er på ferie i Hellas, men at feriehabitten er mer enn passende.

- Ja nå sitter jeg i drakta fra fjoråret, og selvfølgelig har jeg Cantona på ryggen, avslutter han.

ÉN AV FÅ: Tommy Cantona Eldorsen poserer her med bildet av fjorårsdrakten med sitt og legendens navn på ryggen. Foto: Privat
ÉN AV FÅ: Tommy Cantona Eldorsen poserer her med bildet av fjorårsdrakten med sitt og legendens navn på ryggen. Foto: Privat Vis mer