Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sju Real-spillere som kan tjene på FIFA-straffen

Martin Ødegaard og andre unggutter vil få sjansen.

(FourFourTwo): Når overgangsvinduet stenger om knappe to uker, er det halvannet år til klubben kan registrere nye spillere (Real Madrid kan fortsatt kjøpe spillere, men de kan med ikke spille før januar 2017). Real Madrid anket for øvrig straffen.

For noen Real-spillere er derimot straffen gode nyheter. Her er sju spillere som kan tjene på Real-straffen.

1. Marco Asensio (19, offensiv midtbane) Asenio kan nesten ikke gjøre noe feil for øyeblikket. For ett år siden spilte han sin første fulle profesjonelle sesong for Mallorca (nivå to). Unggutten leverte noen unike forestillinger og Real Madrid kom kjapt banen.

I år har han vært utlånt til La Liga-klubben Espanyol. Ti målgivende pasninger har han stått bak denne sesongen, inkludert et aldri så lite assist-hat trick mot Betis.

Asensio har vist at han fortjener en sjanse i Real neste sesong. Spørsmålet er bare om konkurransen om plassene i Reals offensive posisjoner er litt vel hard.

2. Jese Rodriguez (22, angrep) Rodriguez ble vurdert som det største lokalet talentet i Real-troppen. Men skader og manglende tillit har satt en stopper for utviklingen, for 22-åringen som for alvor viste seg fram i 2014.

Reals spillerregistreringsnekt kan være akkurat hva Rodriguez trenger for å få jevnlige sjanser på førstelaget. Rodriguez er først og fremst en venstrekant-spiller. Der vil konkurransen fortsatt være beinhard. Men per dags dato er Karim Benzema klubbens eneste spiss.

Rodriguez som har en rekke kamper som spiss for Castilla, kan finne sjansen større for spilletid der.

3. Martin Ødegaard (17, offensiv midtbane) Real utkonkurrerte en rekke storklubber i kampen om å få Ødegaards signatur. Godset-unggutten tok hele fotballeuropa med storm i sin første sesong i Tippeligaen.

Hans første år i Spania har ikke vært like lett. Uansett er Reals plan for Ødegaard med tanke på framtida. Skulle Castilla klare å rykke opp til Segunda Division, vil han få en bedre kamparena, og steget opp til førstelaget blir kortere.

 UTLÅNT:  Lucas Silva er for tiden på utlån i Marseille. Foto: NTB Scanpix.
UTLÅNT: Lucas Silva er for tiden på utlån i Marseille. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Og siden ingen nye sommersigneringer vil snike i køen, er sjansen for at Castilla-spillere får sjansen vesentlig større, spesielt i Copa del Rey.

4. Lucas Silva (22, defensiv midtbane) Mens manager Zinedine Zidane har en helg haug med spillere som kan spille i de offensive rollene på midtbanen, er det knapt en som kler en dypere rolle på midtbanen. Situasjonen er ikke ulik den som oppsto da de solgte Claude Makelele.

Zidane må løse det problemet uten å signere spillere til sommeren. Med andre ord er bordet dekket for en spiller som allerede er i klubben.

Silva kom i januar 2015 og har denne sesongen vært utlånt til Marseille for å få kamptrening. Silva skal etter planen returnere til Real seinere i år.

5. Nacho Fernandez (26, midtstopper) Når 2016/17 er i gang vil midtstopperparet Sergio Ramos og Pepe ha en snittalder på 32. Duoens har hatt sine skadeproblemer og blir ikke raskere med åra. For en klubb som ønsker å vinne alt, er det langt fra ideelt.

Real har riktignok Raphaël Varane i stallen, men klubben trenger en solid stopper til. Der kommer Nacho Fernandez inn. Han har allerede rukket å spille landskamper for Spania, men i Real er han for øyeblikket bare stallfyll.

6. Casemiro (23, defensiv midtbane) Casemiros siste sesonger har vært en berg-og-dal-bane. Mot slutten av 2013/14-sesongen så han ut til å få et realt gjennombrudd i Real-drakta. Den påfølgende sommeren ble han lånt ut til Porto.

Brassens spill i Portugal var så bra at Real Madrid igjen ønsket hans tjenester. Under Rafael Benitez startet han en rekke kamper i fjor høst. Mellom september og oktober fikk han åtte strake kamper fra start.

Benitez kjærlighet for midtbaneankeret var ikke nok, og etter press fra presidenten ble han vraket til El Clásico, som Real tapte hele 4—0.

Nå er Casemiro den eneste rene defensive midtbanespilleren i Real-troppen, og i motsetning til Lucas Silva, har han vist at han har nivået inne.

7. Lucas Vasquez (24, ving) I likhet med mange andre Real-talenter måtte Vasquez forlate klubben for å skape et navn for seg selv. Gjennombruddet fikk han for Espanyol i 2014/15-sesongen. Dermed ville Benitez ha vingen tilbake før denne sesongen.

 TILLIT UNDER BENITEZ:  Casemiro fikk mye tillit under Rafel Benitez. Foto: EPA/Juan Carlos Cardenas/NTB Scanpix
TILLIT UNDER BENITEZ: Casemiro fikk mye tillit under Rafel Benitez. Foto: EPA/Juan Carlos Cardenas/NTB Scanpix Vis mer

Vasquez har vist at han har nivået inne når han har fått sjansen med sin store fart, og vil være en naturlig reserve for Gareth Bale på høyrevingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media