Sju rette i Lotto-bygda

Rosenborg prikket inn sju fulltreffere i cupen, og fikk etterlengtet selvtillit. Nå lengter laget etter enda en cupfinale - med ny kaptein.

VERDAL (Dagbladet): I garderoben før kampen mot 3. divisjonslaget Verdal ba Erik Hoftun om ordet. Den mangeårige Rosenborg-kapteinen fortalte resten av spillergruppa at han ikke vil bære strikken på overarma mer.

-  Det har vært mye ut og inn av laget for min del. Og en kaptein skal spille. Jeg har ikke vært komfortabel de kampene jeg har startet, sier Hoftun til Dagbladet etter kampen.

Føles godt

Onsdag satt han i et lengre møte med Rune Bratseth og Per Joar Hansen på Lerkendal. Det var her Hoftun ba om å bli løst fra vervet, som har tynget ham i sesonginnledningen.

I går var Roar Strand kaptein - og slik blir det ut sesongen.

-  Det føles veldig godt, svarer Hoftun på spørsmålet om hvordan det var ikke å bære båndet.

-  Mye av presset som har plaget meg, forsvant. Og jeg fikk senket skuldrene. Følelsen jeg står her med nå, er veldig mye bedre enn den har vært tidligere i sesongen.

-  Utrolig idrettsmann

De som hørte Hoftuns ord i garderoben på Verdal stadion, var svært imponert over at veteranen setter laget foran egen prestisje.

-  Dette viser at han nettopp er den fødte kaptein, sier Roar Strand.

-  En utrolig fotballspiller og idrettsmann. Det var en fantastisk tale han holdt, forteller trener Per Joar Hansen.

Rosenborg har bare spilt en cupfinale de fem foregående sesongene. Det skal de gjøre noe med i år.

Vil til Ullevaal

-  Vi har utrolig lyst på Ullevaal-tur til høsten. Det er en stor opplevelse, sier Erik Hoftun.

-  Men det er små marginer som avgjør.

-  En cupfinale er noe helt spesielt, og vi vil gjerne dit. Det er langt fram, men vi stiller opp i alle kamper for å vinne, sier Per Joar Hansen, som i går så laget sitt spille to vidt forskjellige omganger.

Før pause lagde de bare ett mål, og slet med å få tempo på sitt offensive spill. Etter pause gikk det mye fortere, sjansene ble større - og avslutningene bedre. Pluss at Verdal hadde fått nok.

-  Jeg kjenner ikke det trykket dere snakker om, påstår Per Joar Hansen. -  Men denne kampen var en god opplevelse, og slikt gir selvtillit. Den må gjenskapes mot Molde, og det bør skje tidlig i kampen.

SCORINGSKØ: RBK-spillerne fikk trent avslutninger i går. Her krangler Miika Koppinen, Alexander Ødegaard, Roar Strand, Frode Johnsen og Erik Hoftun om å bli nestemann på lista.