Sju storklubber ser Bengt Sæternes i kveld

Sju europeiske storklubber ser Bengt Sæternes i Bodø/Glimts toppkamp mot Lyn på Ullevål i kveld. - Interessen fra utlandet er massiv, sier Glimt-spissens agent Einar Baardsen.

Samtlige sju klubber har understreket at de ikke ønsker publisitet. Men litt røper Baardsen:

- Klubbene spiller i øverste divisjon i England, Italia og Frankrike.

- Glimt kan velge

Baardsen er sikker på at Tippeligaens toppscorer havner i en europeisk storklubb - og ikke i Rosenborg eller en annen norsk klubb. Grunnen er at klubbene selv har tatt kontakt både med ham og med Bodø/Glimt.

- De kjenner til Bengts ferdigheter på forhånd, og vet hvor mange mål han har scoret, sier Baardsen.

Etter fem sesonger skiller Glimt og Sæternes lag seinest ved sesongslutt. Spissen kan da gå gratis og sikre seg bedre lønnsbetingelser som Bosman-spiller. Men det vil han ikke:

- Det er Bengts og min holdning at Glimt skal bestemme pris og tidspunkt for å selge. Vi kommer ikke til å spekulere i Bosman-kjennelsen. Dette informerte jeg Glimt-direktør Gunnar Carlsen om i går, og det satte han pris på. Hvis Glimt topper tabellen i juni, kan klubben velge å la være å selge - og heller forsøke å vinne serien, sier Baardsen.

Agenten tror det kan være mulig å få over 10 millioner kroner for Sæternes. Glimt vet at prisen vil dale for hver kamp. I vinter fikk Rosenborg beskjed om at ingen bud under 12 millioner kroner ville bli vurdert. Da rygget trønderne ut av forhandlingene.

Vil til Frankrike

Bengt Sæternes har flere ganger sagt at han vil til Frankrike. Men ikke til Bordeaux, der han prøvespilte uten hell.

- Bordeaux var fornøyde, men mente jeg hadde et for ukjent navn. Så de kjøpte en brasilianer til 100 millioner kroner i stedet. Han har scoret ett mål på halvannet år, smiler storscoreren - som kan bli tatt ut til landskamp mot Island, på Aspmyra, om seks dager.

FØLGES MED ARGUSØYNE: Bengt Sæternes idet han er på vei til å score 2- 0-målet mot Stabæk da de to lagene møttes i april. I kveld voktes alt han gjør.