Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sju tips for sju rette

En gullkupong i V75 skal ha sju riktige vinnere. Dagbladets travekspert Bengt Berg gir deg tipsene.

1. FINN EN FAVORITT:

Ikke sky alle favoritter som pesten! Det er et fornuftig utgangspunkt, når man skal bevege seg inn i kampen om å bli en alenevinner på lørdag og håve inn 48 millioner kroner.

Så å si hver eneste gang innfrir en eller annen spillefavoritt. Det man må finne fram til, er hvor det kommer en uventet vinner. Det kan være nok at det kommer overraskelser i to-tre løp til å gi gigantutbetaling. Et eller to holdepunkt er altså nødvendig, hvis man skal bevege seg ut på dypt vann i noen andre løp. Ellers blir fort V75-kupongen for dyr. Innleveringsprisen går raskt i taket uten et par løp, der man bare satser på én hest.

2. MANGE FAKTORER:

Her er de faktorene som man først og fremst må ta hensyn til for å finne et godt holdepunkt:

Startsporet må være bra. Hesten skal kjøres av en toppkusk. Og selvfølgelig skal hesten ha dokumentert toppform i det siste. Det vil si, at den nylig har gode plasseringer å vise til.

3. TA SJANSEN:

Det finnes derimot ingen trygg vei mot 48 millioner, så sjanser må tas. En mulighet er å satse alt på en hest som er rangert som nummer to eller tre ved siden av den nevnte spillefavoritten i et annet løp. Med to alenemarkeringer, eller bankere som det heter på sjargongen, der bare en er spillefavoritt er man egentlig ganske godt i gang. Når bankerne er funnet, er neste skritt å bestemme seg for i hvilke løp man kan prøve seg på en «smal» utvei. Altså overleve med få markeringer. Ha gjerne med en «dyping», en som er lite markert, i disse avdelingene også. Det må flaks til for å vinne!

4. KUSKER:

Deretter skal det gjenstå to-tre løp, der vi kan gå bredt ut i markeringene. Her kan krydringen begynne. Og her er det et utall av forskjellige momenter som kan spille inn. Noen kusker er mer betydningsfulle enn andre. De dyktigste har rett og slett høyere seiersprosent og vinner oftere med overraskelser enn andre kusker. Vær nøye med vurderingene før toppkuskene lukes vekk fra V75-kupongen.

5. STARTSPORET:

Startsporet skal også tillegges vekt for de enkelte hestene. Det er forskjell mellom voltestart og bilstart. En enkel tommelfingerregel er at spor 1, 3, 6 og 7 er bra spor med voltestart, der hestene skritter rundt til startkommandoen kommer. Bak bilen er de fire innerste sporene fordelaktige. Store favoritter som har trukket såkalt bakspor, altså i andre rekke skal en være forsiktig med å stole fullt og helt på. Det er skjær i sjøen for disse favorittene. Slitne hester foran skaper ofte problemer, når favorittene skal forbi.

6. BRUK TID:

Det viktigste rådet til slutt er å legge ned tid på V75-kupongen før den leveres. For å kunne vinne sier det seg selv at det må en god porsjon flaks til. Men en god arbeidsinnsats hjelper mye. Dette er ingen lottokupong som skal komponeres.

7. VENT MED LEVERING:

Begynn å jobbe nå, men vent med å levere kupongen. Det kan komme inn strykninger, som betyr at enkelte hester ikke kommer til start. En favoritt kan rett og slett bli borte. Eller en hest kan få et bedre spor i gave ved en eventuell strykning. Bildet kan være vesentlig endret på lørdag, enn slik det ser ut i dag. Men husk å levere før klokka 15 på lørdag.

Les også Bengts travtips i Dagbladet på fredag og «Det aller siste om V75» på lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media