Sjuk Alsgaard står over Vasaloppet

- Utrolig bittert.

SLÅTT UT: Thomas Alsgaard er slått ut av sjukdom, og føler seg ikke i stand til å gå morgendagens Vasalopp.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SLÅTT UT: Thomas Alsgaard er slått ut av sjukdom, og føler seg ikke i stand til å gå morgendagens Vasalopp.Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Først måtte Petter Northug kaste inn håndkleet. Nå har også Team United Bakeries' andre norske håp i Vasaloppet, Thomas Alsgaard, blitt sjuk.

«Fire ukers skippertak er over. 28 perfekte dager var målet. Det ble 27... Våknet i morges med sår hals, feber og vondt i kroppen», skriver Alsgaard på Twitter.

Dermed må 40-åringen stå over det store målet for årets langløpssatsning.

- Dette er utrolig bittert. Dette har jeg trent og ofret mye tid på det siste halve året. Isteden blir jeg medhjelper på sidelinja, sier Alsgaard til NRK.

Han våknet opp lørdag med sår hals og verkende kropp. Selv om han testet skiene i formiddag, føler han seg ikke klar til et 90 kilomet langt blodslit fra Sälen til Mora allerede i morgen.

- Jeg var med gutta og kjørte intervall. Det gikk fint, men kroppen er ikke klar for ni harde mil i morgen, sier Alsgaard

Med Northug og Alsgaard borte, knytter de største norske forventningene seg til brødrene Anders og Jørgen Aukland og landslagsløper Eldar Rønning.