Sjuk Bjarte geipet til konkurrentene

LAHTI (Dagbladet): Sjukdom er ingen hindring for Bjarte Engen Vik (27). Trass i ørebetennelse og sår hals, slo han knock-out på østerrikeren Mario Stecher i spurten og økte v-cupledelsen til 110 poeng i går kveld.

- OL-gull er det største man kan vinne. Nå vil jeg ta verdenscupen i samme slengen, sier Bjarte Engen Vik etter gårsdagens triumf.

I går kunne han innkassere en sjekk på nærmere 40000 kroner i seiersbonus av arrangøren. Så langt i vinter har OL-mesteren fra Bardufoss tjent rundt 250000 kroner på innsatsen.
Tre v-cuprenn gjenstår før v-cuptrofeet skal deles ut:

Et i Falun, to i Holmenkollen (hvorav et er sprintrenn).

- Selv om alt kan skje, skal jeg bomme rimelig mye for ikke å dra sammenlagtseieren i land, sier Bjarte Engen Vik.

Kranglet

I går startet han halvminuttet bak Mario Stecher, men var forbi allerede etter tre kilometer.

- Derfra og inn var jeg først hele veien. Stecher prøvde å komme på innsida i den nest siste svingen, og klagde over at jeg hadde vært borti ham. Det hadde han ingen grunn til, sier Bjarte.
Stechers taktikk var å ligge bak, og slå til i spurten. Som i Sapporo forrige helg, møtte han overmakten.

- Jeg har dratt på ham i tre mil i de siste rennene, og synes ikke Super-Mario har noe å klage på, sier v-cupleder Bjarte Engen Vik.

Super-spurt

Da de kom inn på skistadion, var OL-mesteren fra Bardufoss helt overlegen i spurten.

Nå jakter han nye triumfer i Lahti og yndlingsbakken Holmenkollen.

Også Fred Børre Lundberg slo til i går, og spurtet inn til tredjeplass.

- De siste resultatene viser at jeg fortsatt kan. Nå er målet å ta ett steg til, og kjempe med Stecher og Bjarte i toppen, sier Fred Børre.

<B>V-CUP-ENER: Bjarte Engen Vik kan tillate seg å rekke tunge til konkurrentene. I går vant han v-cup-rennet i Lahti - og ble 40 000 kroner rikere.