Sjuk Dæhlie

GÅLÅ (Dagbladet): Bjørn Dæhlie reiste hjem fra landslagets treningssamling i Gålå seint onsdag kveld. Årsaken er en sår hals og gryende forkjølelse.

Likevel er det fortsatt en sjanse for at skikongen gjør et etterlengtet konkurransecomeback i sesongpremieren på Beitostølen allerede neste helg.

Dæhlie har i alle fall gitt signaler til landslagsledelsen at han muligens starter i Beito-sprinten.

- Nei, jeg utelukker det ikke. Men nå fikk han denne såre halsen, så det blir nok ikke avgjort for i neste uke, sier landslagstrener Svein Mundal til Dagbladet.

- Er Dæhlie i bedre form enn det kan virke utad. TV2 meldte onsdag at Dæhlie neppe starter i noen løp denne sesongen?

- Nja, vanskelig å si. Men han har i alle fall trent to økter om dagen her oppe på Gålå.

Trener til helga

Dæhlie sjøl var hjemme hos familien på Nannestad i går, og trente ikke. Han ville heller ikke snakke med Dagbladet. Gjennom hans pressetalsmann Rolf Nereng fikk vi likevel følgende kommentar:

- Bjørn sier han er litt sår i halsen, men at det bare er noe smårusk. Han sier han skal trene som normalt igjen til helga, sier Nergeng til Dagbladet.

Nergeng bekrefter at Bjørn har vurdert å starte sesongen allerede neste helg, men skikongen er veldig usikker.

- Jeg var oppe på Gålå onsdag og snakket med ham akkurat disse tingene. Og det er klart at han snart må ta en avgjørelse om når han skal starte sesongen. Bjørn skal ha et par konsultasjoner med legene sine først, og så tar han trolig avgjørelsen i løpet av de nærmeste par dagene, sier Nereng.

- Aner ingeting

Det er tydelig at det er en stund siden Dæhlie var med landslaget på fast basis. Ingen av de andre eliteløperne har noen klar formening om hvor den gamle skikongen står foran sesongstart. Thomas Alsgaard er nabo med Dæhlie på Nannestad.

- Jeg har ikke snakket med Bjørn på lenge, så jeg aner ikke hvilken form han er i. Vi har bare trent sammen et par ganger i sommer, sier Alsgaard til Dagbladet.

- Jeg har mer enn nok med meg selv, smiler han.

USIKKER: Bjørn Dæhli er småsjuk, men vurderer fortsatt å starte i den norske sesongpremieren på Beitostålen neste helg.