Sjuk Grini mister VM-åpninga

HAMAR (Dagbladet): Kjersti Grini - Norges kaptein og største stjerne - lå sjuk hjemme i Bergen da VM-troppen samlet seg på Hamar i går kveld. Nyheten slo ned som en bombe blant romvenninna Cecilie Leganger og de andre jentene.

- Jeg er slått ut av influensa og må holde dyna de neste dagene. Jeg spiller nok ikke åpningskampen mot Hviterussland i morgen, sier Kjersti til Dagbladet.

Kjerstis sjukdom kommer på verst tenkelig tidspunkt - når jentene skal finne roen foran et to uker langt verdensmesterskap, som bare er én dag unna.

- Ingen perfekt inngang på VM, medgir Kjersti på telefon fra Bergen. Stemmen hennes er rusten, hun hoster og er slapp i kroppen.

- Jeg får medisiner brakt på døra snart, og kan bare håpe at jeg blir bra i løpet av noen dager. Men akkurat nå føler jeg meg ganske dårlig.

- Stressa

- Frykter du at hele VM ryker?

- Nei. En influensa kan vel ikke sitte i så lenge som to uker? Men jeg er litt stressa akkurat nå. Jeg hadde gledet meg så lenge til dette VM-et. Nå spøker det i alle fall stygt for Hviterussland-kampen. Så får vi se hva som skjer.

- Har du feber?

- Vet ikke. Har ikke tatt tempen ennå, sier hun.

Ble sjuk tirsdag

Kjersti Grini kjente at hun brygget på noe da Norge spilte oppkjøringskamp mot Brasil sist tirsdag. Ved pause ba hun seg fritatt og forlot banen.

- Jeg følte aldri at VM var i fare - inntil jeg våknet i morges og var helt slått ut, forteller Kjersti.

Hun ble tidlig i går enig med landslagslege Odd Arne Daljord om at det ikke var vits i å reise til Hamar. Dels på grunn av sin egen sjukdom, og dels på grunn av smittefare.

- Når kommer du til å slutte deg til VM-troppen?

- Jeg vet ikke. Det får bli opp til legen. Vi skal ta en ny vurdering søndag.

- Hva har du gjort i dag?

- Stort sett ligget under dyna. Prøvd å sove mest mulig.

De andre VM-jentene fikk ikke beskjed om lagkapteinens avbud før de satt på bussen som fraktet dem fra Ullevaal Stadion via Gardermoen til Rica Olrud Hotell utenfor Hamar.

Ante ingenting

- Jeg ante ingenting, sier Cecilie Leganger, som etter planen skal dele rom med Kjersti gjennom hele VM.

Noen romvenninne får hun ikke med det første:

- Hvis jeg kan reise til Hamar, må jeg bo på enerom de første dagene på grunn av smittefaren, medgir Kjersti.

28-åringen, som av nesten alle er spådd å bli VM-turneringens store stjerne, kan få et kjempeproblem med først å bli frisk, deretter smittefri - og så komme i form.

VM starter i morgen, og avsluttes med finale på Lillehammer om nøyaktig to uker.

Avdramatiserer

Foreløpig avdramatiserer landslagsledelsen problemet:

- Vår lege Odd Arne Daljord understreker at det ikke ligger noe dramatikk i at Kjersti er blitt sjuk. Dette er en vanlig forkjølelse som alle kan få, sa VM-troppens presseattache da Dagbladet tok imot jentene utenfor Rica Olrud Hotell i går kveld.

Fra trener Marit Breivik fikk vi følgende kommentar:

- Kjersti er litt forkjøla. Vi tror hun snart er frisk og klar for kamp igjen.

Kjerstis egen versjon tyder på at problemet er langt mer dramatisk.

MISTER ÅPNINGSKAMPEN: Kjersti Grini.