Sjuk Lasse tjener fett

Lasse Kjus håver inn store premiepenger selv om han i går ble sykmeldt de neste to-tre ukene. Han er nemlig forsikret mot skader og sykdom 24 timer i døgnet - verden rundt!

I samråd med alpinlandslagets øre-nese-hals spesialist Arild Danielsen og trener Steve Skavik bestemte Lasse seg i går for å stå over verdenscupsirkuset i Chamonix til helga, og rennene i Wengen og Kitzbuhel seinere i måneden. Luftveisinfeksjonen, som har plaget Lasse siden starten av desember, har ennå ikke sluppet taket. Han vil tidligst være klar til start igjen til rennene i Garmisch-Partenkirchen i slutten av januar.

Sportslig var naturligvis gårsdagens diagnose en skuffelse for Lasse.

Tilbakeslag

-Jeg trodde jeg ville bli klar til helgas renn, men dessverre fikk jeg et lite tilbakeslag i natt. Nå må jeg gi meg selv mer tid til å bli fullt ut restituert, sa en deprimert Lasse Kjus på pressekonferanse i går.

Økonomisk har han ingen grunn til å deppe. Lasse vil nemlig håve inn mer penger på å være sykmeldt enn å skli inn til 20. plasser med vond hals. Det sørger den gullkantete forsikringsavtalen med det svenske selskapet Euro Accident Insurance AB for. Gjennom advokatfirmaet Simonsen Musæus DA har Kjus'erns økonomiske rådgiver Arne Steen forsikret alpin-esset i fra topp til tå.

Store penger

-Det er ikke mange i alpinsirkuset som har større inntekter enn Lasse Kjus. Da kan vi jo ikke risikere at han skal tape store penger ved sykdom. Derfor er han forsikret ut i fra forventede premiepenger, sier Arne Steen.

Utstyrsgiganten Atomic lønner Lasse med startpenger og bonuser etter plasseringer. Og for mannen som i fjor vant fem VM-medaljer i Vail og vant verdenscupen sammenlagt, dreier det seg om store penger. Og med store penger tar man ikke sjanser.

For som Arne Steen sier:

-Er ikke Kjus skadd og syk hvert år, da? Da er det klart at denne polisen er gull verdt for ham. Det dreier seg tross alt om millionbeløp, bekrefter Arne Steen. Kjus' avtale med Atomic utløper i mai. Arne Steen skal i nye forhandlinger etter at sesongen er over i mars. Så langt denne sesongen har Kjus gått glipp av sju av 13 renn.

  • 3. plass i Super-G i Beaver Creek 28. november er hans eneste på pallen.
  • Han har ikke trent siden slalåmrennet i italienske Madonna di Campiglio 13. desember.
  • En lengre sykdomsperiode vil sette ham tilbake fysisk.

Det bekymrer Lasse.

Tynne bein

-Alt ramler nedover. Jeg begynner å få tynne bein og stor mage på en gammelmannskropp, sa han spøkefullt i går.

Likevel tror han det er mulig å komme så sterkt tilbake at han kan vinne renn denne sesongen. -Jeg er optimistisk, sier Lasse.

Arne Steen er ikke bekymret for at manglende resultater på grunn av langt sykdomsfravær vil svekke Kjus'erns markedsverdi foran de nye kontraktsforhandlingene med Atomic.

-Nei, nei, nei. Alle vet hvor god Lasse er. I alle fall Atomic. De vil ikke bruke sykdom mot en mann som vant fem medaljer i siste VM.

  • Lasse Kjus har aldri kjørt for noe annet merke enn Atomic, som utstyrer han med ski, støvler og bindinger. Allerede som 9-åring inngikk Kjus sin første avtale med Atomic. Da fikk han gratis ski. I dag er han på lønnstoppen i alpinsirkuset.
SYK: En deprimert Lasse Kjus forteller omverden at han er sykmeldt i nye to-tre uker.