Sjuk og bekymret

NANNESTAD (Dagbladet): Thomas Alsgaard er sjuk og bekymret. To måneder før VM-sesongen starter for fullt plages han av influensa og bihulebetennelse. Han har ikke trent på halvannen uke. Han blir bare sjukere straks han prøver på ei treningsøkt.

Ikke engang gordonsetteren Mira (2 1/2 år) får seg en trimrunde i nabolaget de kommende dagene. Alsgaard har nå pålagt seg sjøl hundre prosent treningsforbud for å få has på plagene som startet under rypejakta på Fosen i Sør-Trøndelag før forrige helg. # - Jeg blei tungpustet og avsluttet jakta, sier Thomas.

Men han tok tydeligvis ikke influensavarselet alvorlig nok. Tre-fire dager etter var han i gang med lett trening. Inn i mellom støpte han garasjesåle så svetten rant i surværet. Resultatet ble bihulebetennelse og full stopp for all trening. Og det er alvorlig for en mann som på denne tida av året vanligvis trener opp mot fem timer dagen.

- Jeg blir bare dårligere når jeg prøver med trening. Dette kommer på et veldig ugunstig tidspunkt, sier Thomas.

Kutter v-cuprenn

Perioden august- november er den viktigste treningsperioden for langrennsløperne. Nå skal grunnlaget legges for å tåle hardkjøret med v-cup og mesterskap gjennom sesongen. For Thomas er målsettingen klar:

- Bare VM teller i år.

Det betyr at han er villig til å ofre v-cupseieren sammenlagt for å være i toppform under VM i Ramsau (Østerrike) 18.-28. februar.

- Merker jeg at jeg mangler trening i november, kutter jeg ut v-cuprenn for å trene, sier Thomas.

Null skyting

I går kveld skulle egentlig Thomas møte skiskytterlandslaget på Hønefoss for ei ukes barmarkstrening. Han kuttet ut skilandslagets snøsamling i Jondalen - blant annet for å unngå sjukdom.

- I Jondalen må vi ha lange bilturer og kjøre heis for å komme på snøen. Faren for sjukdom var ikke avgjørende, men var med i vurderinga, sier Thomas.

Derfor ønsket han å prioriter barmarkstrening. Nå blir det ingen av delene.

- Til og med bikkja er sur. Hu kommer seg jo ikke ut, sier Thomas.

TRENINGSFORBUD: Thomas Alsgaard må holde seg inne og slappe av i sofaen sammen med gordonsetteren Mira. Nå kan sjukdommen sette ham tilbake i VM-sesongen.