Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjuk Romøren viste VM-form

To nordmenn på pallen, fire blant de ti beste.

(Dagbladet.no): Bjørn Einar Romøren reiste seg i dag mesterlig og vant verdenscuprennet i Willingen, Tyskland, etter gårsdagens fall i lagkonkurransen.

• Dagbladet.no i går: Norsk lagseier tross fall

Dagens vinnerhopp var på hele 147,5 meter - det klart lengste i rennet. Men etterpå holdt verdensrekordholderen seg til brystet og så sjuk ut på sletta.

- Han slet med sjukdom, antakeligvis en mageinfeksjon, i natt. Og han var også litt redusert i dag, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.no.

Sjukdommen hjalp på?

En stolt landslagstrener Mika Kojonkoski tror ironisk nok at sjukdommen kan ha hjulpet Romøren til dagens seier.

- Det ble jobbet veldig hardt med å få ham på beina. Og hvis du skal vinne med sjukdom, må du være veldig god og ekstra skjerpet, sier finnen til Dagbladet.no.

- Kanskje det bidro til at det ble seier, legger han til, vel vitende om at Roar Ljøkelsøy hadde halsbetennelse og feber da han vant skiflyings-VM i Kulm i 2006.

SUVEREN: Bjørn Einar Romøren hoppet suverent lengst i andre omgang, og han vant dermed rennet i Willingen. Foto: UWE ZUCCHI/EPA/SCANPIX
SUVEREN: Bjørn Einar Romøren hoppet suverent lengst i andre omgang, og han vant dermed rennet i Willingen. Foto: UWE ZUCCHI/EPA/SCANPIX Vis mer

- Men jeg tror ikke vi skal sette sjukdom på dopinglista riktig ennå, ler Bråthen.

Bardal - fra nesten-hopper til sikkert kort

En redusert Romøren var uansett godt nok i dag, og med seg på pallen fikk han Anders Bardal (143,5 meter i finalen). Han ble nummer tre, bak slovenske Jernej Damjan.

- Bardal har gått fra å være en nesten-hopper til å bli et av de sterkeste kortene våre. Han er kroneksempelet på at hard jobbing lønner seg, kommenterer Bråthen.

Også Tom Hilde (7.-plass) og Anders Jacobsen (10.-plass) endte på topp ti, hvor Norge altså fikk hele fire hoppere. Jacobsen sto for finalens neste lengste hopp (144 meter).

- Fra outsider til reell utfordrer

Alt dette lover sjølsagt svært godt en uke før skiflygings-VM starter i Oberstdorf, Tyskland.

- Situasjonen er helt fantastisk, dette er kjempemoro. Vi har godt fra å være outsider til å bli en reell utfordrer for østerrikerne. Jeg kan love at vi skal levere en uforglemmelig weekend neste uke, sier Bråthen.

image: Sjuk Romøren viste VM-form

- Hva er det som har skjedd siden østerikerne virket så utilnærmelige tidligere i sesongen?

- Fikk resultatene vi drømte om

- Det har vi ingen god forklaring på, vi har bare fortsatt å jobbe slik vi har gjort tidligere. Når vi i tillegg har bevart trua på at det kan gå, har det nå gitt resultatene vi drømte om, svarer Clas Brede Bråthen.

Likevel mener verken han eller Kojonkoski at Norge nå er favoritter.

- Østerrike er fortsatt store favoritter, denne helga endrer ikke på det. De leder nasjonscupen og har vært klart best denne sesongen, understreker han.

Historisk norsk seier

Den beste østerrikeren i dag var Thomas Morgenstern på 5.-plass, men han kunne glede seg over at han sikret østerriksk sammenlagseier i verdenscupen, for første gang på 12 år.

Dagens norske seier var også av det historiske slaget, ettersom Romøren ble den fjerde norske hopperen som vant et verdenscuprenn denne sesongen.

Fra før har også Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal vunnet renn. Med andre ord er det verken noe å si på toppen eller bredden i norsk hoppsport om dagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media