Sjuk Solskjær på topp

BODØ/OSLO (Dagbladet.no): Selv med en småsjuk Ole Gunnar Solskjær gjør Nils Johan Semb trolig bare én endring på laget som knuste Japan.

Manchester United-spissen ruslet rundt med rennende nese og såre øyne i sommerværet i Bodø i dag. Til slutt avbrøt han treninga på grunn av sterke allergiplager og forkjølelse.

- Det er ingenting alvorlig, men vi ga han fri fra trening. Det er i utgangspunktet ikke noen fare for kampen, sier landslagsadministrator Bjørn Nilsen til Dagbladet.no.

Det er sterk spredning av pollen i Nordland i dag. Også Eirik Bakke tok et par ekstra tabletter for å stagge allergien før treninga. Det blir ikke bedre i morgen heller, det er meldt 19 varmegrader i nordlandsbyen.

Landslagssjef Nils Johan Semb velger likevel å starte med både Bakke og Solskjær i morgen. Ut fra dagens siste trening tror Dagbladet.no på dette laget mot Island:

Norge (4-4-2): Myhre - Bergdølmø, Berg, Johnsen, Riise - Tessem, Andersen, Bakke, Leonhardsen - Iversen, Solskjær.

Det betyr at Jan Derek Sørensen vrakes, og Southampton-proff Jo Tessem belønnes for sitt positive innhopp mot Japan onsdag.

Bengt Sæternes starter på benken, men får trolig sjansen i løpet av kampen. Solskjær prøvde seg i spann med Sæternes i 20 minutter i går.

- Han var en lett type å spille med. En bevegelig angriper. Han bør kunne finne seg en bra klubb og har forutsetninger til å lykkes også utenfor Norges grenser, sier Solskjær til NTB.

Bodø/Glimt-spissen har scoret fem mål på åtte Tippeliga-kamper og er på klubbjakt. Kontrakten hans med Glimt går ut etter sesongen.

- Jeg synes karrieren min har gått steg for steg oppover og at jeg er klar for spill i utlandet, sier Sæternes.

Men først håper han på Norge-debut foran hjemmepublikummet.

(Dagbladet.no)

VÅRE BESTE MENN: Dette laget startet mot Japan sist. I morgen erstattes trolig Jan Derek Sørensen av Jo Tessem. Foto: SCANPIX