Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjuk Stabæk-helt kom seg opp av senga i tide

- Nær ved ikke å bli med, sier matchvinner Berglund.

Skien  20090919.
Fredrik Berglund har satt inn 2-1 for Stabæk under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Stabæk på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
Skien 20090919. Fredrik Berglund har satt inn 2-1 for Stabæk under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Stabæk på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

||| SKIEN (Dagbladet.no): Odd - Stabæk 1-2.

En «realt» forkjølet Fredrik Berglund, sørget for at 17 år gamle Torstein Andersen Aase fikk sin ilddåp fra start som tippeligaspiller som Daniel Nannskogs makker i Stabæk-angrepet mot Odd i Skien.

Berglund kom seg imidlertid opp av sykesenga og var med på spillerbussen til Grenland. Svensken trengte heller ikke mer et åtte minutter langt innhopp på å sørge for at Stabæk stjal med seg samtlige tre poeng og overtok initiativet i kampen om tredjeplassen i Tippeligaen da han fikk ballen servert på bronsefat av Odd-kaptein Morten Fevang.

På innbitt vis kranglet han med seg ballen forbi en utrustende Arni Gautur Arason, og ga læret den nødvendige dytten over målstreken to minutter før full tid.

- Selvfølgelig litt tur, men «jätteskönt». Ballen fikk en rar skru og spinn mot mål, som satte meg opp alene med keeper. Jeg fikk ikke så mye tid til å tenke, og den eneste sjansen jeg hadde var å runde ham. Selv om han (Arason) fikk en liten touch på ballen kom jeg meg rundt og fikk satt ballen i mål før forsvarsspilleren kom tilbake i sikring, konstaterer en særs fornøyd svensk matchvinner overfor Dagbladet.

Trente ikke på tre dager
I et oppgjør som i større og større grad utviklet seg til å bli de lange oppspills kamp, fikk både Aase og Nannskog færre og færre baller å jobbe med på topp, da lagkameratene hadde mer enn nok med å blokkere forsyningslinjene til Odds tanksenter Peter Kovacs.

Åtte minutter før slutt gjorde en fortsatt hanglete Berglund sin entre på Skagerak Arena. Mer eller mindre direkte etter innhoppet, fikk svensken se at en annen innbytter, hjemmelagets Håvard Storbæk, fikk fritt spillerom i Stabæk-feltet etter en kommunikasjonssvikt mellom Thomas Rogne og Jon Knudsen.

Peter Kovacs hadde få problemer med å omsette Storbæks pasning i en utligning av Johan Anderssons vidunderlig vakre ledermål etter 25 minutter, men så var det denne Berglund, da, som besørget at skienslaget gikk på sitt tredje strake tippeligatap.

Selv om Stabæk-spissen gladelig inntok helterollen, understreker han at han neppe hadde klart noe særlig mer enn 15 minutter med en heller skrall dagsform.

- Jeg har ikke trent på tre dager, så det var helt riktig av Janne å sette meg på benken. Faktisk var jeg nær ved ikke å være med i det hele tatt i dag. Gjennom hele karrieren har jeg vært påpasselig de gangene jeg har pådratt meg feber og infeksjoner, medgir Berglund.

- Fightet bra
Han regner med å være «fit for fight» igjen i løpet av treningsuka som venter, men gjør på ingen måte krav på å få plassen sin tilbake fra unge Aase når Stabæk møter Strømsgodset i Telenor Arena neste søndag.

- Det er det Janne (Jönsson) som bestemmer, sier han diplomatisk og roser samtidig sin 17 år gamle vikar.

- Han løp og fightet godt, sier Berglund om Torstein Andersen Aase.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media