Sjukamp-sølvvinneren dopingtatt

Ljudmila Blonska har avlagt en positiv dopingprøve.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har innledet disiplinærsak mot Ljudmila Blonska, som følge av en positiv dopingprøve.

Ukraineren ble tatt etter at hun tok OL-sølv i sjukamp.

IOC bekrefter

B-prøven er ennå ikke analysert, og dermed er saken foreløpig ikke avgjort. Torsdag skal dopingsaken hennes behandlet av disiplinærutvalget.

Vanligvis går ikke IOC ut med informasjon om dopingsaker som ikke er avgjort, men den franske avisen L\'Equipe meldte onsdag på sitt nettsted at Blonskas dopingprøve viste spor etter steroider.

IOC valgte da å bekrefte at det foreligger en positiv prøve. 

Kan miste sølvet

Hvis analysen av B-prøven bekrefter funnene i den første prøven, vil Blonska bli fratatt sin sølvmedalje. Da rykker amerikanske Hyleas Fountain opp til sølv, mens russiske Tatjana Tsjernova får bronse. Ida Marcussen blir da stående med 21.-plass.

TOK SØLV: Ljudmila Blonska (t.v) tok OL-sølv i sjukamp. Nå mistenkes hun for juks. Foto: Hans Deryk, Reuters
TOK SØLV: Ljudmila Blonska (t.v) tok OL-sølv i sjukamp. Nå mistenkes hun for juks. Foto: Hans Deryk, Reuters Vis mer

30-årige Blonska ble slått bare av sin ukrainske lagvenninne Natalia Dobrynska i helgens sjukamp. Tirsdag kvalifiserte hun seg til lengdefinalen i OL.

Blonska risikerer ikke bare tap av medaljen. Hun har også tidligere sonet utelukkelse for doping, etter en positiv test i 2003, og vil denne gang bli utelukket på livstid.

(NTB)

Sjukamp-sølvvinneren dopingtatt