Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjukdom bremser ikke Lasse

BEAVER CREEK (Dagbladet): - Så lenge jeg har kontroll på det jeg sliter med, går det greit. Men halsen bør ikke bli verre enn den er. Da spøker det for de neste øvelsene, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

I går la Lasse bort super-G-gullet og startet oppkjøringa mot neste VM-utfordring; lørdagens utforrenn. Halsen er fortsatt sår, men Kjus stilte likevel på utfortrening i Beaver Creek i går.

Og det var han sjøl som friskmeldte seg.
- Det var ingen som presset meg til å stille på treninga. Jeg, og bare jeg, bestemmer om jeg er frisk nok til å kjøre. Etter fallet i Kitzbühel i 1996 lovet jeg meg sjøl aldri mer å stille sjuk på start. Det løftet holder jeg.

Men utforfavoritten har ikke mye å gå på før helsa setter ham utenfor VM.

- Halsen er ikke blitt noe verre siden tirsdag. Men den er ikke blitt noe bedre heller, sier Lasse.

Tar ingen sjanser

Og alpinlege Ola Rønsen tar ingen sjanser når det gjelder Kjus.

- Det verste som kan skje, er at Lasse får feber i hele kroppen. Den kan komme i løpet av en dag eller to, sier legen.
- Lasse er en «pass-på»-pasient. Vi har lagt opp til et regime med mye drikke, råmelktabletter og noen ekstra medisiner i tillegg til astma-preparatene han vanligvis bruker. Lasse blir enten frisk eller sengeliggende, sier Rønsen.

Symptomene Lasse Kjus har, likner på de som sendte ham rett i sjukesenga ved juletider. Og i et mesterskap vil følgene være enda større.

Mer stress i VM

- Det er mye mer stress i et VM. I verdenscupen kan han bare stå over ett renn midt i uka for å komme seg til hektene. Det nytter ikke her, sier Ola Rønsen.
Lasse Kjus var ikke den eneste som fikk en beskjeden gullfeiring tirsdag kveld. Lasses servicemann Hans-Petter Habersätter og skomaker Hubert Immler sliter også med såre halser.

  • Lasse Kjus var godt fornøyd etter første gjennomkjøring i VM-utforløypa. - Det er en strålende løype, men jeg synes fortsatt at hoppene er vel store, sier Lasse.

I USA

AVSLAPPET: En meget avslappet gullvinner tok lett på utfortrening i går. Lasse Kjus er fremdeles småsjuk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media