Sjukdom herjer hopptroppen

GARMISCH (Dagbladet.no): Sigurd Pettersen (22) og Bjørn Einar Romøren (21) er begge blitt forkjølet.

- Jeg våknet i dag tidlig med vondt i hodet. I kvalifiseringen hadde jeg fryktelig hodepine. Tommy Ingebrigtsen var forkjølet da han kom til hoppuka. Mye taler for at det er han som har bragt med seg smitten, sa Sigurd Pettersen til Dagbladet no.

Tar noen piller

Trass i forkjølelsen og hodepinen ble Sigurd Pettersen nummer ni i gårsdagens kvalifisering.

- Nå skal jeg fyre opp med Paracet foran rennet i morgen. Olympiabakken er bedre å hoppe i enn Schattenbergbakken i Oberstdorf. Mest fordi hoppet her er lenger enn i Oberstdorf, sa Sigurd Pettersen.

Frykter spredning

Bjørn Einar Romøren sa til Dagbladet.no at han følte seg slapp i alle tre hoppene i går. Likevel ble han sjettemann i kvalifiseringen.

- Jeg er blitt forkjølet og slapp, og håper å bli frisk igjen til morgendagens nyttårshopprenn. Tommy Ingebrigtsen var sjuk allerede i Oberstdorf, og nå er også jeg blitt småsjuk, sier Bjørn Einar Romøren.

Om forkjølelsen i hoppukeleiren vil spre seg ytterligere, gjenstår å se. Uansett blir det en stille og rolig nyttårsfeiring i Garmisch-Partenkirchen i kveld.

Best på fjerde

Roar Ljøkelsøy (26) var beste nordmann i gårsdagens kvalifisering på fjerdeplass. I Oberstdorf vant han kvalifiseringen, og ble nummer seks i rennet.

- Jeg er fornøyd hvis jeg tar en ny sjetteplass i morgen. Målet i hoppuka er å bli blant de ti beste i alle fire rennene. Olympiabakken er en litt mer normal bakke enn Schattenbergbakken i Oberstdorf, og lettere å hoppe i, sier Roar Ljøkelsøy.

Kim Roar Hansen (18) overrasket positivt i gårsdagens kvalifisering med å bli nummer 11.

- I Oberstdorf ble jeg nummer 37. Besteinnsatsen min i verdenscupen er tolvteplassen fra Granåsen. Jeg er ikke i like bra form nå som jeg var i Trondheim, men er glad for erfaringen jeg får her i hoppuka, sier Kim Roar Hansen.

Østerrike på topp

Østerrikeren Thomas Morgenstern (16) vant gårsdagens kvalifisering i Garmisch med 112,4 poeng, foran landsmannen Martin Koch 111,0 poeng og finnen Janne Ahonen med 110,1 poeng.

Roar Ljøkelsøy på fjerdeplass fikk 109,2 poeng

Bjørn Einar Romøren på sjetteplass 108,6 poeng

Sigurd Pettersen på niendeplass 105,0 poeng

Kim Roar Hansen på ellevteplass 102,4 poeng

Lars Bystøl ble nummer 28 med 94,5 poeng

Henning Stensrud nummer 34 med 91,8 poeng

Anders Bardal nummer 45 med 86,1 poeng

Tommy Ingebrigtsen endte på 80. plass i kvalifiseringen med 56,1 poeng og må være tilskuer under morgendagens renn.

Duell-hopp

I knock-outkonkurransen i dag hopper Lars Bystøl mot østerrikeren Andreas Widhölzl, Henning Stensrud mot japaneren Noriaki Kasay, Kim Roar Hansen mot tyskeren Stefan Hocke, Sigurd Pettersen mot Chil Gu Kang, Korea, Anders Bardal mot Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy mot sveitseren Sylvain Freiholz.

Innsbruck på TV

Etter kvalifiseringen i går fortalte NRK`s hoppkommentator Arne Scheie at NRK 1 også kommer til å sende hoppukerennet fra Bergiselbakken i Innsbruck 4. januar.

<B>LITT SMÅRUSK: Sigurd Pettersen sliter med en lei forkjølelse, men han håper han blir frisk nok til selve konkurransen 1. nyttårsdag.