IKKE STERK NOK: Martin Johnrud Sundby kjempet knallhardt, men måtte nøye seg med den sure 4. plassen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
IKKE STERK NOK: Martin Johnrud Sundby kjempet knallhardt, men måtte nøye seg med den sure 4. plassen. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Sjukt skuffet

Martin Johnsrud Sundby etter 4. plass.

SOTSJI (Dagbladet): - Hvordan jeg har det? Fryktelig tungt. Jeg er sjukt skuffa over at det ikke ble bedre uttelling i dette løpet, sier Martin Johnsrud Sundby eter å ha sviktet i medaljespurten og havnet på den - ja nettopp - forsmedelig fjerdeplassen.

- Jeg følte meg fin hele veien. Jeg var med opp den siste bakken. Da var jeg halvannen meter fra gullmedaljen. Men jeg hadde ikke nok trøkk på oppløpet. Jeg var ikke sterk nok. Det er tungt, sier Martin, som har lagt ned time etter time med sommertrening nettopp for å bli en bedre avslutter.

Mot den russiske trioen Vylegsjanin, Legkov og Tsjernousov hjalp det ikke. Martin bommet på bronsen med en meter.

Skuffet over uttellingen Han kom til OL som verdenscupleder og med håp om noen medaljer. Han reiser hjem med en bronse, og kan ikke være direkte misfornøyd med det. Men både stafetten og femmila svir alikevel.

Det gjør også det faktum at Johnsrud Sundby er den eneste norske distanseløperen som har vært på pallen i hele OL.

- Ja, jeg er skuffet over at det bare er meg som hevder seg i toppen, sier han.

Er i form I går blusset igjen diskusjonen om de norske løpernes form opp igjen. Tord Asle Gjerdalen innrømmer at han nok var i bedre form under Tour de Ski. Det er ikke Martin enig i.

- Jeg er i form. Det er det ingen tvil om. Jeg har hatt den rå følelsen her. Det er ikke formen det er noe i veien med.

Går for v-cupen - Hva nå?

- Nei, nå er det bare å komme seg hjem og begynne å tenke på å forsvare ledelsen i verdenscupen. Det er mange renn igjen. Legkov er i form, jeg må jobbe.

- Når orker du å begynne å tenke på det?

- Nå!