Sjur vant femmila i Kollen, nå må han velge mellom operasjon, bedøvelse eller badeferie

Har funnet ut hva ryggsmertene skyldes.

UTREDNING: Sjur Røthe har vært på utredning hos spesialist og fått svar på hvorfor han har så intense ryggsmerter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTREDNING: Sjur Røthe har vært på utredning hos spesialist og fått svar på hvorfor han har så intense ryggsmerter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en variabel og smertefull sesong tok adrenalinet overhånd da Sjur Røthe banket alle i femmila i Holmenkollen i årets siste verdenscuprenn.

Gleden hos lagkameratene var stor, blant annet var Chris Jespersen på gråten, fordi Røthe hadde slitt hele sesongen med intense ryggsmerter.

- Jeg skjønner egentlig ikke hvordan jeg klarte å vinne i Kollen, sier Røthe til Dagbladet.

Det ble en etterlengtet opptur i en vanskelig sesong. Både i Tour de Ski og på fellesstart med skibytte i VM måtte Røthe bryte grunnet de uutholdelige smertene.

De kjente han for første gang i sesongåpningen på Beitostølen i november. Til tider har det vært tøft nok å komme seg opp av senga.

Tre valg Nå har teknikeren fra Voss vært hos spesialist og fått diagnostisert problemene: To ryggtagger har gjennom hele sesongen gnisset mot hverandre og således påført Røthe mye smerte.

- Det er spesielt vondt når jeg staker, sitter i hocke og ved glipptak i diagonalgang. Det er i klassisk det har vært verst, forteller Kollen-vinneren.

Nå har Røthe tre alternativer: operasjon, bedøvelse eller badeferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.