SK Floppen spiller kortene riktig

(Dagbladet.no:) De gar gode kort på hånden, gutta i SK Floppen.

Bergensklubben har krøpet gradvis oppover lista i «Klubben i mitt hjerte», og gjør det like bra i kåringen som på fotballbanen - og rundt pokerbordet. Foreløpig ligger de på 3. plass i klassen for spesialidrettslag under 100 medlemmer.

Nå håper de på hjelp fra resten av Poker-Norge.

- Vi er en kompis-/pokergjeng, og flere av spillerne våre er meritterte spillere som har vunnet store søndagskonkurranser, sier lagleder Petter Gullestad.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte

Navn fra pokerspill

Derfor har klubben sendt ut oppfordringer i forskjellige pokerforum på nettet, om at folk må stemme på dem i kåringen. Det har pokerfolk gjort, for klubben har klatret kraftig i klassen for spesialidrettslag under 100 medlemmer.

- Vi har mobilisert hele Poker-Norge, sier Gullestad.

FERSK KLUBB: SK Floppen ble først stiftet for noen år siden, men de måtte da trekke laget. Denne sesongen var de tilbake, og det endte med opprykk til 6. divisjon. Foto: SK FLOPPEN
FERSK KLUBB: SK Floppen ble først stiftet for noen år siden, men de måtte da trekke laget. Denne sesongen var de tilbake, og det endte med opprykk til 6. divisjon. Foto: SK FLOPPEN Vis mer

Navnet stammer selvfølgelig også fra pokermiljøet.

The Flop er de tre første felleskortene som blir delt ut i spillet Texas Hold\'em.

Måtte trekke laget

Klubben ble stiftet for tre år siden, men da måtte de trekke seg fra serien - mens de toppet tabellen.

- Vi slet med skader, samtidig som flere flyttet fra Bergen, forklarer Gullestad.

I våres startet de opp igjen, og suksessen har fortsatt. Nå hadde de også mannskap nok til å takle noen skader, og de holdt helt inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I høst ble opprykket til 6. divisjon feiret.

- Vi hadde egentlig gitt opp, men så gikk en del resultater vår vei og vi sikret opprykket i siste serierunde, sier Gullestad.

SK Floppen spiller kortene riktig

Den store stjernen på laget er Rune Halvorsen. Han har scoret over ni mål i én kamp og har nettet over halvparten av Floppen-målene med 38 mål på 14 kamper.

20 medlemmer

Neste sesong satser gutta - som stort sett er i midten av 20-åra - på nok et opprykk.

- Det er målet, så får vi se hvordan det går videre. Flere av spillerne har vært i 3. divisjon før, men vi er ikke like godt trent lenger. Tyngden er på feil steder av kroppen, sier lagleder Petter Gullestad.

SK Floppen har bare 20 medlemmer, og er et bevis på at det ikke bare er de store klubbene som kan hevde seg i «Klubben i mitt hjerte». Med tilstrekkelig mobilisering blant familie, venner og kjente, kan alle ta store steg oppover listene.

• Kåringen er delt inn i fem klasser og avsluttes om en uke. Her kan du lese mer om klassene og stemme på din klubb.

STORSCORER: Rune Halvorsen (til høyre) puttet 38 mål på 14 kamper denne sesongen. Her er han sammen med Andreas Sundal.