Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadd Ådne tror på OL-start

Ådne Søndrål fikk skulderen ut av ledd og måtte sy 16 sting i går, men allerede i dag håper Geir Karlstad å ha han tilbake på isen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Nekter å gi opp Med en fart på snaue 60 kilometer i timen falt han stygt i den ene svingen, slo venstre skulderen ut av ledd og pådro seg et dypt kutt i den ene underarmen.

- Grundige røntgen- og MR-undersøkelser ved universitetssykehuset i Salt Lake City viser at skulderen ikke er skadd. Søndrål er innstilt på å gå både 1000 meter lørdag og 1500 meter tirsdag, opplyste Inggard Lereim, ansvarlig for Norges medisinske OL-apparat, til NTB torsdag morgen norsk tid.

Undersøkelsene ved sykehuset viste at det ikke er skade på skjelett, sener, leddbånd eller leddkapsler. Dermed regner Lereim med rask restitusjon.

Skøytesjef Geir Karlstad så det stygge fallet som skjedde da Søndrål drev fartstrening. En løper kom over i Søndråls bane under sprinttrening over 600 meter. Søndrål falt da han raskt måtte skifte bane for å unngå en kollisjon som kunne ha medført enda større skader.

- Selv om det så ille ut, håper jeg å ha ham tilbake på isen i løpet av torsdag, sa Karlstad til NTB. Han er betenkt over situasjonen.

«Litt mye»

- Opptakten til Ådnes 1000- og 1500 meter har dessverre ikke vært bra. Det er blitt litt mye i det siste, sa Karlstad. Onsdag ble det kjent at Søndrål slo den høyre skulderen ut av ledd under trening i Calgary for en ukes tid siden. Denne skaden var så å si leget da uhellet igjen var ute på den glatte OL-isen i Utah Olympic Oval.

Søndrål fikk ikke møte norske journalister onsdag, men vil stille til en pressekonferanse sent torsdag kveld norsk tid.

- Ådne trenger litt ro etter en hektisk dag. En lege på banen fikk dratt skulderen på plass igjen. Deretter bar det til sykehus for å sy 16 sting i underarmen og deretter røntgenundersøkelse av skulderen, sa Karlstad.

Søndrål meddelte seg imidlertid gjennom en pressemelding sendt ut torsdag morgen norsk tid.

Ikke optimalt

- Dette har vært en veldig spesiell opplevelse, sier Søndrål, som altså har fått begge skuldrene ut av ledd i løpet av den siste drøye uken før han skal kjempe om gull i OL.

- Sannsynligheten for at dette skulle skje er omtrent som å vinne hovedgevinsten i lotto og tipping på samme dag. Men jeg må bare forberede meg til OL-løpene og gjøre det beste ut av situasjonen.

Det første uhellet skjedde under starttrening i Calgary i forrige uke.

- Jeg sparket i isen, datt framover og tok meg for, og fikk dermed høyre skulder ut av ledd. Jeg har trent som normalt etter det, men det har blitt litt mindre sprint da skulderen har vært litt stiv og sår. Men den plager meg ikke nå.

Også tidligere har han fått slått skulderen ut av ledd. For to år siden skjedde det i italienske Baselga. Den gang konkurrerte han igjen etter en uke.

Søndrål håper at venstre skulder blir bra i samme takt som den høyre.

- Fordelen med den venstre er at armen ligger på ryggen mesteparten av løpet. Det er små marginer i skøyteløp, og jeg har ikke råd til å gjøre mange feil, så denne oppladningen har ikke vært optimal, sier han.

- Jeg møter jo konkurrenter som ikke har hatt noen av skuldrene ute av ledd den siste uka!

(NTB - Jan-Erik Sveum)

SKADD: Ådne Søndrål på vei ut fra sykesua i skøytehallen etter å ha fått behandling etter fallet.
Hele Norges coronakart