Skadd etter åtte minutter

Manchester United-Middlesbrough 2- 1. Her støter Ole Gunnar Solskjær sammen med Middlesbrough-keper Mark Schwarzer og vrir høyre ankel skjebnesvangert. Solskjær frykter nå at han mister storkampen mot Manchester City til helga.

Mens Ole Gunnar Solskjær gjorde seg klar til sin femte ligakamp fra start, ble Teddy Sheringham hyllet som «månedens spiller». Sheringham startet på benken. Solskjær startet på venstre flanke. Denne uka opererer Andy Cole akillesen. For Solskjær var gårsdagens tillit viktig med tanke på spilletida framover mot jul. Det gikk raskt galt.

- Gleden varte egentlig ikke lenger enn 8 minutter. Da vred jeg ankelen i en duell med Boro-keeperen. Selv om det hemmet meg videre, klarte jeg å fortsette.

Men etter en drøy halvtime ble Solskjær taklet hardt av Brian Deane.

- Da var det umulig å fortsette. Ankelen forverret seg såpass at det var bare en ting å gjøre, si takk for meg, skriver Solskjær på sin egen hjemmeside.

Ros til Teddy

Før den tid hadde Middlesbrough vakkert tatt ledelsen ved utskjelte og nyinnkjøpte Christian Karembeu. Middlesbrough var det siste laget som slo United på eget gress (3- 2, 19. desember 1998).

Selvsagt måtte det være Solskjærs erstatter - hvem andre enn Teddy Sheringham - som hindret en halv triumf for Bryan Robsons mannskap. Etter 65 minutter - tre minutter etter Nicky Butts utlikning - falt ballen ned på Sheringhams fot etter blokkering av Dwight Yorkes skudd. Sheringham plasserte ballen i lengste hjørne, 34-åringens 13. scoring denne sesongen.

- De fleste av målene har vært veldig viktige for oss. Han har virkelig gjort det bra for oss. Sier manager Alex Ferguson om superveteranen.

- Irriterende

- Vi skal ha et våkent øye til Oles skade, og håper bare at han kan være tilbake så fort som overhodet mulig.

Sier Ferguson om Solskjær.

For Solskjær kom skaden mildt sagt ubeleilig.

- Alle ønsker å spille så mye som mulig, og derfor var ikke dette noe bra. Det er vanskelig å si noe om hvor lenge jeg kommer til å være ute, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Ankelskader er jo ganske vanlige i mitt yrke, men det er selvfølgelig like irriterende for det.

Stor Keane

Spesielt på grunn av neste kamp. Lørdag blir det fest i Manchester. Ikke siden nedrykket i 95/96-sesongen har City og United møttes til byoppgjør

- Det er en kamp vi spillerne har begynt å snakke litt om allerede, sier Solskjær.

- Det er jo ikke en hvilken som helst kamp heller, naboderby og Manchester City. Jeg har aldri fått spilt mot City, så dette hadde vært morsomt å få med seg. Jeg ser fram til dette oppgjøret.

Gårsdagen bærer bud om tøffe tak for Alf-Inge Håland & co. Etter baklengsmålet tok United over kampen. Seieren burde vært større etter feite sjanser for Beckham, Scholes, Yorke og Keane. Sistnevnte spilte stort. Det til tross for kritikken av hjemmefansens manglende fotballinteresse tidligere i uka. Men den mest hardbarka United-fansen likte tydeligvis utspillet.

«There's only one Keano», runget utover stadion kampen gjennom.

- Keane var kort og godt fantastisk, sier Ferguson.

Solskjær roser fansen slik:

- Publikum var virkelig med i 90 minutter med full støtte. Stor stemning hjelper alltid! Det fører til at spillerne gir litt ekstra hele kampen.

AU:</B> Ole Gunnar Solskjær dundret inn i keeper Mark Scwarzer og pådro seg en ankelskade.