Skadd etter slurv

Vidar Riseth glemte å bestille nye innleggssåler til skoene sine. Derfor er akillesbetennelsen tilbake for fullt. Det har gitt Åge Hareide et midtstopperproblem.

GLASGOW (Dagbladet): Vidar Riseth angrer dypt på at han i forrige uke ikke bestilte ny time hos produsenten som lager de spesialtilpassede innleggssålene. Sålene bruker han uansett om han går i spasersko eller fotballsko.

Sleit mot Ham-Kam

-  Jeg bruker sålene hele tida for å avlaste hælen og sena. Men de blir nedslitt, og denne gangen bestilte jeg ny time for seint. Det er slurv og min egen feil at jeg er skadd nå, sier Riseth til Dagbladet.

Helst skulle han hatt de nye sålene i starten av forrige uke -  på treningene før Arsenal-kampen. Han trente for fullt med de gamle og spilte kampen mot Arsenal. Etterpå kom betennelsessmertene i hælen sigende. Men Riseth kjørte på og mente seg kampklar til kampen mot Ham-Kam søndag. Etter førsteomgangen ga han opp.

Behandles tett

Denne uka har han trent alternativt og fått behandling i håp om å rekke kampen mot Skottland.

-  Tre-fire ganger om dagen har jeg fått massasje, ultralyd og laserbehandling rett på punktet som er betent. Jeg har også løpt i basseng for å holde kondisjonen oppe, sier Riseth.

Men i går tvilte Riseth på at han rekker lørdagens kamp mot Skottland. Han ser mest fram mot Slovenia-kampen neste onsdag.

-  Er jeg ikke hundre prosent, så spiller jeg ikke. Da blir bare betennelsen verre. Høsten er lang med mange viktige kamper, sier han.

-  Ikke ideelt

I så fall må Åge Hareide sette inn en av ferskingene Erik Hagen eller Ragnvald Soma som makker til Claus Lundekvam i heksegryta på Hampden Park. Lundekvam har aldri spilt med noen av dem.

-  Jeg vet ærlig talt ikke hvordan det blir. Det er aldri ideelt å spille sammen med en du aldri har spilt med før, men jeg tror ikke det blir noe problem, sier Lundekvam.

Riseth vil heller ikke rangere de to.

-  Jeg vil ikke uttale meg, men mot Skottland -  som jeg kjenner ganske godt -  er det viktig å være oppe i motstanderen tidlig. Det er litt misforstått at de er så fysisk sterke. Vi matcher dem nok der, men de kjører ut i enormt tempo, og det er der vi må være med. De gir hundre prosent hele tida, men det betyr også at de mister ballen ganske mye, sier Riseth.

Muskler eller teknikk?

Da gjenstår det for Hareide å bestemme om han vil ha en krigende ballvinner som Erik Hagen eller en posisjonssterk igangsetter som Ragnvald Soma.

-  Erik kan tilføre mer muskler og rå kraft, mens jeg kanskje er litt mer spillende, og bruker ballen litt mer, sier Soma.

-  Jeg skal tråkke til om jeg får sjansen, men blir ikke skuffet om jeg sitter på benken fra start. Dette er tross alt første gangen jeg er med, sier Hagen.

Glemte passet

TV 2-ekspert Henning Berg spilte i fjor for Glasgow Rangers. Han ville valgt slik:

-  Vidar bør spille om han blir klar. Ellers bør Erik Hagen spille nå, og Vidar igjen mot Slovenia.

-  Hvorfor ikke Soma?

-  Fordi Hagen er best i duellspillet. Som midtstopper er det defensive viktigst. Man må først vinne ballen før man kan angripe, sier Berg.

 Vidar Riseth er i det glemsomme hjørnet om dagen. I går lå passet hjemme i Trondheim da han skulle forbi passkontrollen i Glasgow. Men Riseth slapp forbi med et hjertelig smil fra den kvinnelige passkontrolløren. Hun kjente ham igjen fra tida i Celtic.

TVILSOM: Vidar Riseth tviler på at han rekker kampen mot Skottland på lørdag. - Det er slurv og min egen feil at jeg er skadd nå, sier Rosenborg-spilleren. Foto: Arnt E. Folvik
VERKER: Hælen til Vidar Riseth skaper problemer.