Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Skadd Henrik Ingebrigtsen trekker seg fra Bislett Games: - Blir ute hele sesongen

Sesongen spolert, opereres i Finland. 

IKKE PÅ LISTA: Henrik Ingebrigtsens er skadd og kommer ikke til start under Bislett Games på torsdag. Her under OL i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE PÅ LISTA: Henrik Ingebrigtsens er skadd og kommer ikke til start under Bislett Games på torsdag. Her under OL i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Henrik Ingebrigtsen er ikke på startlista til friidrettsfesten Bislett Games i den norske hovedstaden torsdag.

Etter det Dagbladet erfarer er det en alvorlig hamstringskade som setter ham utenfor.

Skaden er så alvorlig at hele VM-sesongen er spolert for det norske løper-esset.

Henrik Ingebrigtsen blir i morgen, tirsdag 13. juni, operert for sine hamstringproblemer, og blir ute hele sesongen 2017, skriver Ingebrigtsen i en pressemelding.

- Henrik fikk en akutt skade i det ene låret under Diamond League-stevnet i Eugene for ca to uker siden. Han har også hatt smerter i dette området gjennom sesongen 2016, sier Jan Henning Løken, medisinsk koordinator i Norges Friidrettsforbund, i pressemeldingen.

Operasjon i Finland

- Etter grundige undersøkelser ble det i samråd med det medisinske teamet i Norges Friidrettsforbund og Henrik selv konkludert med at kirurgisk behandling nå er det fortrukne behandlingsvalget for å bli hundre prosent frisk, fortsetter Løken.

Ingebrigtsen skal opereres i Åbo i Finland av kirurgen Sakari Orava.

- Han er i veldig trygge hender, sier toppidrettssjef i Norges Friidrettsfirbund, Håvard Tjørhom, til Dagbladet, men innrømmer også at Ingebrigtsens skade er et tilbakeslag for den norske friidrettstroppen som skal til London og VM i august.

- Det er klart det svekker troppen å ha ham ute, men det er ikke så mye vi får gjort med det, sier Tjørhom.

Var i knallform

Henrik Ingebrigtsen sleit lenge med en vond tå, og valgte å operere den i høst. Rekonvalesensen etter det skal ha gått veldig bra, og ifølge Tjørhom var Ingebrigtsen i god rute før han fikk den akutte hamstringskaden i Eugene.

- Han har lagt ned en veldig jobb etter inngrepet i tåa i høst, og lå veldig bra i rute nå. Man prøver i det lengste å finne alternativer når det oppstår skader som dette, men nå ble det beste alternativet å operere, sier Tjørhom.

Brødrene Ingebrigtsen, Jakob, Filip og Henrik, har alle vært på reklameplakater for det kommende friidrettsstevnet Bislett Games torsdag, men på startlistene er det altså nå bare de to yngste som figurerer.

Jakob skal løpe en engelsk mile i U20-klassen, mens regjerende EM-mester på 1500 meter, Filip, skal løpe den distansen, som avslutter hele stevnet.

Også Henrik skulle ha løpt, men skaden setter ham altså utenfor både Bislett Games og VM i friidrett i London senere i sommer.

- Går det utover motivasjonen hans til å fortsette når han nok en gang må gjennom en operasjon?

- Han holdt et utrolig høyt nivå i Flagstaff i mai, og hadde han ikke kjent på det nivået ville det nok vært vanskeligere. Men han har en råskap og en vilje i seg som vil hjelpe ham gjennom dette også, sier Tjørhom til Dagbladet.

DÅRLIG START PÅ EM-HELGA: Henrik og Filip Ingebrigtsen manglet ikke bare bagasjen da de ankom Serbia. På hotellrommet var det vegg til vegg-teppe ... Da oppstod en kreativ løsning Video: Henrik Ingebrigtsen via Instagram Vis mer
Hele Norges coronakart