UAVGJORT: Det endte 1-1 i lokaloppgjøret. Video: Fotball Media Vis mer

Skadd keeper ble helten

Iven Austbø var tydelig skadet, men nektet å gå av borte mot Start lørdag. Så gjorde han en matchvinnende redning.

Publisert

Start - Viking 1-1 (0-0)

Eliteseriens sjette serierunde åpnet med en kamp mellom to lag som ikke har fått den beste starten på sesongen. Viking fikk riktignok sin første seier sist mot Sandefjord, men fire poeng på fem kamper er ikke hva Stavanger-laget hadde sett for seg før sesongen.

Start på sin side lette fortsatt etter sin første seier denne sesongen, og det så de ut til å få da den tidligere Viking-spilleren Eirik Schulze scoret kvarteret før slutt. Men Viking og Zymer Bytyqi svarte med et flott langskudd sju minutter senere, og kampen endte uavgjort.

Selv om sesongens første seier lot vente på seg, kan Start glede seg over at klubblegenden Espen Børufsen fikk sine første minutter for sørlandsklubben på nesten to år da han kom inn til pause.

Børufsen kunne avgjort kampen etter 88 minutter, men alene med Iven Austbø gikk Vikings keeper seirende ut. Både minuttet før og etter Børufsens sjanse fikk Viking muligheten til å avgjøre, men det ble ingen flere mål i den fartsfylte avslutningen av kampen.

Svake avslutninger

Etter 19 minutter kunne Start tatt ledelsen da Kevin Kabran plutselig sto alene etter at et innlegg ble stusset til svensken på bakre stolpe. Men keeper Austbø reagerte kjapt og kom ut i feltet for å stoppe skuddet.

Seks minutter senere var det Viking som kom til en farlighet i boksen til Start. Tommy Høiland klarte derimot ikke å pirke inn mål før Jesper Daland fikk klarert.

Mål klarte heller ikke Kasper Skaanes å score da han var alene med keeper før halvtimen var spilt. Avslutningen ble altfor svak og trillet inn til Austbø.

Veton Berisha sto for den første sjansen i 2. omgang da han fikk et flott innlegg fra Fredrik Torsteinbø, men Vikings hjemvendte angrepsspiller klarte ikke å sette ballen mellom stengene under sterkt press fra Eirik Wichne.

Scoret mot gamle lagkamerater

Etter en drøy time spilt oppstår en merkelig situasjon i Vikings boks. Vikings Veton Berisha sleiver når han skal klarere. Ballen går rett til værs, og Iven Austbø kommer ut for å ta den. Det ender med at keeperen går i bakken med et smertehyl.

Det så ikke bra ut for sisteskansen som hadde tydelige smerter i etterkant. Men keeperen nektet å gå av banen og fullførte kampen.

Bortsett fra sjansen etter 65 minutter skapte ikke Viking særlig mye på starten av 2.-omgangen. Det utnyttet deres tidligere spiller Schulze da Start kom på en farlig visitt etter 75 minutter.

Start vant ballen høyt i banen før Martin Ramsland slo inn mot Skaanes i boksen, men ballen ble taklet i siste liten videre. Den endte istedenfor på bakre stolpe der Schulze enkelt kunne sende sørlendigene i føringen.

Men sju minutter før slutt kom utligningen på vakkert vis. Viking beleiret boksen til Start, og ballen endte til slutt opp hos Zymer Bytyqi som limte ballen inn på bakerste stolpe fra hjørnet av 16-meteren.

På tampen av kampen fikk Espen Børufsen en kjempesjanse til å sikre tre poeng, men skadde Iven Austbø fikk ut en fot og reddet ett poeng for gjestene fra Stavanger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer