Skadd Mjelde berget Brann

Mons Ivar Mjelde ba om å få slippe å spille mot Bryne. I en drøy time var kampen død. Så kom Mjelde innpå og sikret Brann tre poeng på bortebane. Brann vant til slutt med tre mot null.

- Lysken min er ikke god, jeg klarer ikke mer enn en halvtime, forklarer Brann-helten overfor Dagbladet.

Han var mannen bak det første målet, kjempet til seg ballen og la innlegget som Sergej Terekhov beinet i mål. Og selvfølgelig var Mjelde høyest på et innlegg og headet inn 0-3-målet.

- Kampen ble på en måte min. For uavgjort her hadde vært en gedigen skuffelse, sier Mjelde.

Lyskeskaden ble forverret i løpet av halvtimen han fikk sprudle på Bryne stadion. Det kan gå en stund før han makter en hel kamp. Men veteranen er viktig for Rosenborgs tøffeste utfordrer.

Mjelde vinner alt i lufta, han kan holde på ballen og kommer alltid til avslutninger. - Vi sleit fælt ei stund, men følte likevel at vi hadde en slags kontroll, mener Thorstein Helstad, som viste glimt av storhet bare da han scoret. Ellers var han anonym og gjorde mange feil mot Bryne.

- Skandaløst

Brann-trener Teitur Thordarson gliste over tre poeng, men var sint på dommeren.

- Skandaløst, Bryne-spillerne gikk langt over streken. De var brutale. Spillerne mine kunne ha brukket beina, sier islendingen.

Han reagerte på at en spiller fikk hoppe med knottene først mot Brann-bein uten at det ble gitt gult kort. Jærbuene hadde tydelig fått beskjed om å trøkke til, skal de overleve i tippeligaen nytter det ikke med frøken-fotball.

Og det ble mange knallharde taklinger. Raymond Kvisvik ble sendt langt ut i løpebanen av en kraftig kropp som lekte bulldoser. Kvisvik måtte kaste inn håndkleet i pausen, men skaden er ikke alvorlig.

- Myrder ikke


- Vi går ikke på banen for å myrde noen, men for å få tak i ballen, forklarer Bryne-trener Kenneth Rosen. Også hadde ville ha et ord med dommertrioen etter kampen.

- Brann får et offsidemål godkjent fordi linjedommeren mistet flagget. Utfallet kunne ha blitt et annet om ikke Brann hadde fått dette målet, mener Rosen.

Bryne-treneren fant lyspunkter i spillet, sjøl om tremålstap hjemme er drøy kost for et lag som nå må ha poeng før de mister motet helt.

- Brann er et av storlagene. Det er ikke mot dem vi skal ta poeng, sjøl om vi forsøkte, sier Kenneth Rosen.

Skal Bryne overleve, må de score mål. I går så det ikke ut som laget hadde trent særlig på det.