Skadd Myhre ikke med til Kroatia

Men det er derimot en småsyk Strømstad. Her er troppen.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): I formiddag presenterte Åge Hareide Norges til tropp til kampen mot Kroatia onsdag i neste uke.


Denne vennskapskampen blir siste test før Norge tar imot Bosnia-Hercegovina til en svært viktig EM-kvalikkamp den 24. mars.

Thomas Myhre er ikke med i troppen, og årsaken er ikke at han er vraket - men han pådro seg en ankelskade for to dager siden.

- Denne avgjørelsen har det medisinske apparatet vårt tatt i samråd med Charlton-legen, forklarer Hareide.

- Hvor alvorlig er denne skaden?

- Det vet jeg ikke, jeg ser bare om folk blør eller ikke, jeg, sier Hareide til Dagbladet.no.

Ikke ferdigutredet
Landslagslege Thor Einar Andersen har vært i kontakt med Charlton, men han vet foreløpig ikke så mye om skaden.

- De har fortsatt ikke utredet den fullstendig ennå, så det det er for tidlig å si noe om hvor lenge Thomas vil være ute, sier Andersen til Dagbladet.no.

SKADET: Thomas Myhre blir ikke med til Kroatia. Han pådro seg en ankelskade på trening for to dager siden. Foto: SCANPIX
SKADET: Thomas Myhre blir ikke med til Kroatia. Han pådro seg en ankelskade på trening for to dager siden. Foto: SCANPIX Vis mer

- Skaden er ikke alvorlig, men det var uaktuelt å ta ham med nå.

Strømstad friskmeldt
Start-spilleren Fredrik Strømstad har vært slått ut av et virus, men ble likevel tatt ut til Kroatia-kampen.

- Han er i trening igjen, og har nå ei økt om dagen. Han er i en restitusjonsfase, hvor han ikke trener for fullt, men lar kroppen hente seg inn igjen. Vi følger utviklingen fram til avreise, og vil ikke ta ham med hvis han ikke kan spille. Men vi sånn vi vurderer det nå, kan han være med, sier Thor Einar Andersen.

Selv om Kristofer Hæstad og John Carew akkurat har kommet til nye klubber i Premier League, er de tatt med til denne treningskampen.

- Det er en internasjonal kampdato, og jeg ønsker å ha med de beste spillerne, sier Hareide.

Keepere med liten erfaring
De to keeperne som reiser til Rijeka, har én landskamp til sammen, men Håkon Opdal var god da han debuterte i Serbia i november.

Ellers er det ingen store overraskelser i troppen.

Den ferskeste spilleren er John Anders Bjørkøy, som ble hasteinnkalt til Serbia-kampen i fjor høst - rett etter at han vant cupgull med Fredrikstad.

Skadd Myhre ikke med til Kroatia

- Vi har med tre spillere som kan spille på høyrebacken, Anders Rambekk, John Anders Bjørkøy og Bjørn Helge Riise, sier Hareide.

- Kroatia ligner Bosnia
Landslagssjef Hareide har tidligere forklart hvorfor Kroatia er en god treningsmotstander. Han mener nemlig at laget har en del fellestrekk med EM-motstander Bosnia.

Etter treningskampen mot Serbia, også det et lag av noenlunde samme type, sa Hareide dette om Norges første motstander i 2007:

- Kroatia er et meget godt lag. De spiller ganske likt Bosnia, som vi møter i EM-kvalifiseringen i mars. De vil gi oss en god gjennomkjøring før den kampen.

Med ti poeng leder Kroatia sin kvalikgruppe, to poeng foran Russland og tre poeng foran England. Da England og Kroatia møttes i oktober, vant kroatene 2-0, godt hjulpet av en pinlig keepertabbe av Paul Robinson.


Norge er i øyeblikket på tredjeplass i gruppe C, og vi har tre poeng å hente inn på Tyrkia og Hellas. Bosnia-Hercegovina følger på plassen bak.

MED LIKEVEL: Starts Fredrik Strømstad har vært syk, men er nå på vei tilbake - og han er med i Kroatia-troppen.