Skadd og sulten

ØSTSIDEN (Dagbladet): Østsiden- LSK 0- 3. Han var ikke på lagoppstillingen, satt på benken, og fem minutter før slutt gikk LSK-keeper Emille Baron i pølsebua og kjøpte to med ketchup. Nå vil Arne Erlandsen ha en keeper til.

- Vi trenger tre keepere, sier LSK-treneren til Dagbladet. - Både for treningssituasjonens og konkurransens skyld. Og samtidig ser vi jo at Emille er et godt salgsobjekt.

- Han er jo en god keeper når han er skadefri.

- Det sitter i lysken, sier den skadde LSK-keeperen. - I to uker har det vært et mål at jeg skulle bli klar til Rosenborg-kampen på søndag. Men sjøl tror jeg ikke det. Jeg har fortsatt problemer.

- Må handle

For å bøte på det som Arne Erlandsen oppfatter som en tilnærmet kronisk skadesituasjon for Baron har LSK-treneren fått gjennomslag for en keeper til.

- I år har han hatt veldig mye, sier Erlandsen. - Derfor må vi handle. Og vi skal ikke kjøpe en som bare fyller opp treninga.

- Vi vil ha en keeper til som kan konkurrere om plassen på laget.

Drillo hjalp ikke

Lillestrøms vei til cupens tredje runde kunne blitt litt mer slitsom enn den ble på Østsiden i går. Det vil si - hvis hjemmelaget hadde scoret på kjempesjansene i begge omgangers unge minutter. Men til slutt ble det enkelt og 13-4 i sjanser til de beste.

Sjøl Drillos verbale håndspåleggelse i Østsiden-garderoben før kampen hjalp ikke hjemmelaget.

- Jeg liker Lillestrøm også, jeg, sier Drillo. - De spiller akkurat så gjennombruddshissig som man skal. Og så slår de langt mot etablert forsvar. Jeg hadde jo Arne Erlandsen som spiller da jeg trente Frigg.

Zane tilbake

  • Clayton Zane-saken fikk også en grei løsning i går da LSK fikk medhold i FIFA. Det betyr at Arne Erlandsen er inne i forhandlinger med det australske fotballforbundet. Og den sannsynlige enden på visa blir at Zane spiller den første kvalifiseringskampen for Australia, og deretter setter seg på flyet til Norge.

For å spille Tippeliga-fotball for Lillestrøm 24. juni.

- Vi kunne fått ham hjem til RBK-kampen søndag, sier Erlandsen. - Men da ville han hatt 30 timers flyreise i kropp og bein. Og da sier det seg sjøl at han ikke ville vært egnet til å spille fotball. Derfor lar vi Clayton spille den første VM-kvalifiseringskampen før han reiser tilbake til oss.

  • Lillestrøms målscorere var Arild Sundgot, Magnus Kihlberg og Sveinung Fjeldstad.
<B>TO MED KETCHUP:</B> Fem minutter før kampslutt tuslet den skadde LSK-keeperen bort fra benken og kjøpte to pølser med ketchup. - Det har vært et mål å bli klar til Rosenborg-kampen på søndag. Men jeg har fortsatt problemer, sier Emile Baron til Dagbladet.