SKADET: Casper Ruud er ute av Challengerturneringen. AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
SKADET: Casper Ruud er ute av Challengerturneringen. AFP PHOTO / Eric FEFERBERGVis mer

Casper Ruud

Skadd Ruud måtte gi seg i Sevilla

Det norske tennishåpet Casper Ruud sliter fortsatt med en vond hofte. Han tapte mot slovaken Alex Molcan i 2. runde i Challengerturneringen onsdag.

Etter å ha tapt 4–6 i det første settet og kommet under 0-2 i det andre, måtte Ruud gi seg med en skade.

Ruud var storfavoritt hos spillselskapene til å vinne kampen i Sevilla. Det til tross for at Molcan kom fra 19 strake seire. Ruud er nummer 143 på siste ATP-ranking, mens Molcan er nummer 538.

Det ble en dårlig start på kampen av nordmannen i turneringen han vant for to år siden. Ruud var tidlig i problemer og ble brutt av slovaken i det første gamet.

Den norske 19-åringen kom litt bedre i gang i det andre gamet, men virket å slite med lengden på sine grunnlinjeslag, og han tapte også en del «enkle» poeng på såkalte upressede feil.

Han klarte derimot å redusere til 1-2 i egen serve. I det fjerde gamet fikk han første mulighet til å bryte motstanderens serve og utnyttet den til å redusere til 2-2.

Etter å ha tatt ledelsen 3-2 fikk Ruud problemer på ny. Han tapte de to neste gamene og det sjuende blankt i sin egen serve.

Ruud tok seg videre til hovedturneringen i US Open, men var plaget med en hofteskade og røk ut i 1. runde. På stillingen 4-5 måtte nordmannen ha en medisinsk pause og få massasje på sin vonde hofte. Han klarte likevel ikke å hindre at slovaken tok hjem det første settet med 6–4.

Ruud ble også brutt i sitt første servegame i det andre settet og motstanderen kunne enkelt gå opp til 2-0. Da ga nordmannen seg.

Tirsdag røk Ruud også ut av doubleturneringen i Sevilla.