Skadd som Beckham

Stabæks Henning Hauger (20) brakk det samme benet i foten som satte David Beckham ut før fotball-VM 2002.

Hauger pådro seg skaden under treningskampen mot Odd Grenland i går. Han brukte vanlige gress-sko på kunstgressdekket og satt fast foten i underlaget. 20-åringen kjente umiddelbart at det gjorde vondt.

Etter røntgenundersøkelse på Telemark Sentralsykehus var det klart at det femte metatarsbenet i foten var brukket.

-  Henning er ute i cirka ti uker. Han må gå tre uker med gips, så tre uker med en «gå-gips» og deretter er det fire uker med opptrening. Det betyr at han er klar omtrent til seriestart, sier spillerutvikler i Stabæk, Petter Belsvik.

Offensiv

Hauger, som fikk sin landslagsdebut på USA-turen i januar, har ikke tenkt å synes synd på seg selv ifølge Belsvik.

-  Han er offensiv og positiv og han kommer til å gjøre alt for å være klar til seriestart, sier han.

Men Belsvik legger ikke skjul på at skaden kommer ubeleilig for Stabæks del.

-  Henning er en spiller som har blitt mer og mer viktig for oss. Han har tatt steg for steg, og vi har store forhåpninger til han i Tippeligaen. Forhåpentligvis har ikke denne skaden noe å si for sesongen hans.

 UTE:  Stabæks lovende Henning Hauger er ute av spill i 10 uker. Her er han i aksjon mot USA - der Norge tapte 5-0. Foto: Scanpix
UTE: Stabæks lovende Henning Hauger er ute av spill i 10 uker. Her er han i aksjon mot USA - der Norge tapte 5-0. Foto: Scanpix Vis mer

Odd i form

Stabæk kunne nok trengt Hauger mer enn bare en drøy halvtime mot Odd Grenland i Skien i går. Det nyopprykkede laget tapte nemlig hele 5-2 etter at Espen Hoff (2), Fernando de Ornelas, Olof Widen Watson og Per Nisson scoret for hjemmelaget.

Fjorårets toppscorer i førstedivisjon, Daniel Nannskog, og Alanzinho (straffe) scoret for Stabæk.

I andre treningskamper i går, slo Aalesund Molde 2-1 på Color Line Stadion, mens Brann utlignet helt på tampen og sikret 1-1 mot Sogndal.